Στο εδώλιο οι δύο νεαροί για την επίθεση στο διασώστη του ΕΚΑΒ

Σήμερα αναμένεται να κάτσουν στο εδώλιο του δικαστηρίου οι δύο νεαροί που επιτέθηκαν σε διασώστη του ΕΚΑΒ τον Φεβρουάριο του 2020.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα συνέβησαν το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου του 2020 όταν οι δύο νεαροί προκαλούσαν ζημιές σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή της Αλικαρνασσού, πολύ κοντά στον τομέα που είχε σταθμεύσει το ασθενοφόρο. Ο άτυχος διασώστης ακούγοντας τη φασαρία, βγήκε για να δει τι συμβαίνει. Μόλις τον αντίκρυσαν οι δύο νεαροί του επιτέθηκαν, αφήνοντάς τον αναίσθητο και αιμόφυρτο στο δρόμο. Η συναδερφός τους του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τους συναδέλφους της και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Ατυνομία τότε ξεκίνησε ανθρωποκνηνυγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, νωρίτερα οι δύο νέοι άνδρες είχαν μπλέξει σε άλλο καβγά τραυματίζοντας έναν ακόμη άνδρα.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είχαν βάρδια στον τομέα της υπηρεσίας στην Αλικαρνασσό όταν αντλήθηκαν ότι άγνωστοι προκαλούσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα δίπλα στον τομέα που ήταν σταθμευμένο και το ασθενοφόρο. Ο ένας βγήκε να δει τι είχε συμβεί και τότε οι νεαροί ξέσπασαν το μένος τους και πάνω του αφήνοντας τον αναίσθητο και αιμόφυρτο από τα χτυπήματα που του άφησαν μόνιμη αναπηρία.

Ο Εισαγγελέας τους είχε ασκήσει ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις