Λουκουμάδες μπακαλιάρου με σκορδαλιά από ψητό σκόρδο από τον Σταύρο Βαρθαλίτη (vid)

Για τους λουκουμάδες μπακαλιάρου:
1 κιλό Μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο,
330 γρ. Μπύρα,
200 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.,
1 κ.γ. Κόρν φλάουρ,
1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ,
2 Φρέσκα κρεμμύδια,
1/2 Ματσάκι άνηθο,
Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σκορδαλιά:
500 γρ. Πατάτες, 150 γρ. Ελαιόλαδο, 5 Σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες, 40 γρ. Ξίδι λευκό, Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα με παντζάρια:
6 Παντζάρια, 150 γρ. Baby ρόκα, 50 γρ. Baby σπανάκι, 2 Φρέσκα κρεμμύδια, 2 κ.σ. Ξίδι, 2 κ.σ. Καρύδια, 4 κ.σ. Ελαιόλαδο, Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

