Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας (vid)
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας προτείνει ο Σταύρος Βαρθαλίτης.
Υλικά:
260 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.,
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη,
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
2 βανίλιες σε σκόνη,
1 κ.σ. ξύδι λευκό,
50 γρ. κακάο σε σκόνη,
80 γρ. ηλιέλαιο,
240 γρ. νερό,
1 κ.γ. αλάτι,
1 κ.σ. ηλιέλαιο για τη φόρμα του κέικ,
1 κ.σ. κακάο για τη φόρμα του κέικ.
Υλικά για σερβίρισμα: 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη.