Βρήκε ξένα κατσίκια στο χωράφι του – Ζητάει από τον δήμο πάρει το ένα που… ξέμεινε!
Βρήκε ξένα κατσίκια στο χωράφι του – Ζητάει από τον δήμο πάρει το ένα που… ξέμεινε!

Βρήκε ξένα κατσίκια στο χωράφι του – Ζητάει από τον δήμο πάρει το ένα που… ξέμεινε!

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία ζητάει ιδιοκτήτης χωραφιού στα Μεσκλά του Δήμου Πλατανιά, ο οποίος το πρωί της Τρίτης εντόπισε μερικές δεκάδες κατσίκια, άγνωστου ιδιοκτήτη, να… κόβουν βόλτες στο χωράφι του.

Ο ίδιος προσπάθησε να τα δεσμεύσει, αλλά το αποτέλεσμα ήταν εκείνα να ξεφύγουν, με εξαίρεση ένα, που παρέμεινε δεμένο σε ένα δέντρο.

Κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και, όπως υποστήριξε, δύο αστυνομικοί βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, καταγράφοντας το περιστατικό.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο καταγγέλλων στο zarpanews.gr, κανείς δεν ήρθε να μαζέψει το ζώο που έμεινε στο χωράφι.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι δήμοι είναι αρμόδιοι να παίρνουν τα αδέσποτα παραγωγικά ζώα που εντοπίζονται σε ξένη περιουσία.

Σε επικοινωνία του zarpanews.gr με τον δήμο Πλατανιά και την αρμόδια υπηρεσία, εκφράστηκε άγνοια για το συμβάν και ότι δεν είχε υπάρξει έγγραφη ενημέρωση μέχρι και τις 14:00 της Τρίτης.

Σε κάθε περίπτωση, η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και, όπως έχει γίνει και σε άλλες πρόσφατες περιπτώσεις στην Κίσσαμο, τα αδέσποτα ζώα πρέπει να παραλαμβάνονται από τον οικείο δήμο και να μεταφέρονται σε ειδικό χώρο όπου για διάστημα δέκα ημερών ο ιδιοκτήτης τους μπορεί να τα ζητήσει πίσω, πληρώνοντας σχετικό πρόστιμο.

Ειδικά στον νομό Χανίων, οι αγροτικές φυλακές Αγυιάς εξυπηρετούν τέτοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις