Τέσσερις Κρητικοί θύματα ηλεκτρονικής απάτης μέσα σε ένα 24ωρο
Τέσσερις Κρητικοί θύματα ηλεκτρονικής απάτης μέσα σε ένα 24ωρο

Τέσσερις Κρητικοί θύματα ηλεκτρονικής απάτης μέσα σε ένα 24ωρο

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης και στην Κρήτη, καθώς μόνο τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν όχι ένα αλλά τέσσερα.

Οι επιτήδειοι συνολικά κατάφεραν και απέσπασαν σχεδόν 40.000 ευρώ!

Οι τρόποι που χρησιμοποιούν είναι πολλοί, όπως φαίνεται, καθώς σε κάθε περίπτωση η μεθοδολογία διέφερε.

Θύμα έπεσε μία 75χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο, η οποία στην προσπάθειά της να μετεφέρει χρήματα σε λογαριασμό τρίτου αναζήτησε πληροφορίες από το διαδίκτυο. Ακολουθώντας ένα λινκ που της φαινόταν ότι σχετιζόταν με την τράπεζά της έχασε 22.800 ευρώ, τα οποία μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς του εξωτερικού.

Στη δεύτερη περίπτωση μία 43χρονη γυναίκα δέχτηκε ένα μήνυμα στο κινητό της, το οποίο της έλεγε να βάλει έναν κωδικό προκειμένου να αποκτήσει μία υπηρεσία της τράπεζας στην οποία είχε τα χρήματά της. Η γυναίκα αμέσως ειδοποίησε την τράπεζα. Ωστόσο, ενημερώθηκε ότι ήδη είχαν μεταφερθεί από το λογαρισμό της 4.080 ευρώ και πάλι σε λογαριασμούς του εξωτερικού.

Ένας Χανιώτης θέλησε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο μέσω αγγελίας και κατέληξε να χάσει 9.000 ευρώ. Όλα ξεκίνησαν όταν το 33χρονο θύμα είδε την αγγελία πώλησης ενός οχήματος στα social media. Αμέσως επικοινώνησε με τον «ιδιοκτήτη» του αυτοκινήτου για τη διευθεύτηση της αγοράς. Αφού έκλεισε η συμφωνία κατέθεσε το ποσό των 6.000 ευρώ, εν τούτοις ο «ιδιοκτήτης» τον έπεισε να τους κατεθέσει άλλα 6.000 ευρώ λέγωντάς του ότι θα του επέστρεφε τα 3.000 ευρώ.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει συνολικά 12.000 ευρώ και φυσικά να μην πάρει ποτέ το αυτοκίνητο.

Τελευταίο θύμα ήταν ένας 45χρονος άνδρας, ο οποίος έλαβε ένα μήνυμα πως είχε ένα δέμα στα ΕΛΤΑ χωρίς ωστόσο να περιμένει κάτι. Την επομένη συνηδοποίησε ότι είχαν αρπάξει από το λογαρισμό του 940 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες με την ίδια μεθολογία, μήνυμα από τα ΕΛΤΑ, μία γυναίκα, αγόρασε εν αγνοία της προϊόντα αξίας 1300 ευρώ. 

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις