Νέα αυξημένη επιδότηση σε πιο ευάλωτους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Αυξημένη θα είναι η νέα επιδότηση που θα δοθεί ως αντίμετρο για τις αυξήσεις στα ενεργειακά τιμολόγια, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι θα είναι στοχευμένη, καθώς θα αφορά τους πιο ευάλωτους.

Ενόψει των ανακοινώσεων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στον Real Fm μίλησε για «ένα παράπλευρο όφελος» που έχει προκύψει από την αναστάτωση και την ενεργειακή κρίση, το γεγονός, δηλαδή, ότι «αυξάνονται τα έσοδα του ταμείου ενεργειακής μετάβασης, τα έσοδα που λαμβάνουμε από την αγορά ρύπων και τον Ειδικό Λογαριασμό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΛΑΠΕ)».

Με αυτόν τον τρόπο «όσα περισσότερα έσοδα έρχονται στο ταμείο, αυτά θα επιστρέφουν στην κοινωνία, στην οικονομία, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις. Θα αυξήσουμε την επιδότηση στους πιο ευάλωτους, είναι αυτό που πρέπει να γίνει, αυτό είναι το σωστό».

Όπως ανέφερε, οι μέχρι σήμερα μειώσεις φόρων, η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, επιδόματα και έκτακτες ενισχύσεις, «όλα αυτά έρχονται από τα πρόσθετα έσοδα». Στο ερώτημα δε, αν η κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση μηχανισμού, ειδικά για τα καύσιμα, μέσω του οποίου θα επιστρέφονται κάποια ποσά στους πιο ευάλωτους, ο Α. Σκέρτσος επανέλαβε: «ο,τιδήποτε έρχεται πέραν των προϋπολογισθέντων, θα επιστρέφει στην κοινωνία και ειδικά στους πιο ευάλωτους».

Περισσότερες Ειδήσεις