Πρόσκληση σε οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία να φιλοξενηθούν στην Κρήτη

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Πρόσκληση προς οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία προκειμένου να φιλοξενηθούν στην Κρήτη, απηύθυνε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TEZ TOUR Ελλάς, Δημήτρης Χαριτίδης. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Χαριτίδης δήλωσε: «Έχουμε απευθύνει πρόσκληση μέσω των ανθρώπων που έχουμε συνεργασία στην Ουκρανία, σε όσες οικογένειες θέλουν να έρθουν στη Κρήτη να τις φιλοξενήσουμε μακριά από τον πόλεμο. Είμαστε σε αναμονή έτοιμοι να βοηθήσουμε τον κόσμο».

Για το θέμα της ροής των τουριστών φέτος από τις ανατολικές χώρες ο κ. Χαριτίδης σημείωσε: «Πέρυσι παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που υπήρξαν λόγω Covid ήρθαν μόνο στην Κρήτη, 82.000 τουρίστες από την Ουκρανία και 45.000 από τη Ρωσία, ένας αριθμός που φέτος θα ήταν περίπου διπλάσιος, υπολογίζονταν στους 220.000 συνολικά από τις δύο χώρες, αλλά και από χώρες της Βαλτικής. Εργαζόμαστε για να μην χάσουμε αυτό τον κόσμο που παραδοσιακά αγαπά τη χώρα μας».

Αναγνωρίζει ότι τα πράγματα φέτος είναι αρκετά δύσκολα και επισημαίνει: «Το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, πως θα τελειώσει, αλλά και τι κυρώσεις θα παραμείνουν για τη Ρωσία, θα καθαρίσουν το μέλλον του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας, όχι μόνο από τη Ρωσία, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής».

Τα τελευταία χρόνια οι τουρίστες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής, αποτελούσαν τουλάχιστον το 40% του ποιοτικού τουρισμού που κατακλύζει το καλοκαίρι τα πολυτελή ξενοδοχεία της Ελούντας. Πελάτες που θεωρούνται «big spenders» σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία, αφήνοντας στην τοπική αγορά αρκετά χρήματα.

Πάντως πέρα από το οικονομικό ζήτημα που απασχολεί, εργαζόμενοι και επαγγελματίες στην Ανατολική Κρήτη εκφράζουν την αγωνία τους να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατόν.

Ο κ. Βαγγέλης από τη Χερσόνησο ιδιοκτήτης rend a car δήλωσε στην ΕΡΤ: «Έχω και Ρώσους και Ουκρανούς φίλους. Έχω μεγάλη αγωνία παρακολουθώ κάθε μέρα τα γεγονότα πρέπει αυτή η κακή κατάσταση να τελειώνει. Επηρεάζει τη ζωή μας τη διάθεση μας καθημερινά, έχει επηρεάσει την οικονομία. Καύσιμα και ρεύμα πυρπολούν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών. Πρέπει η κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα άμεσα. Να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις», καταλήγει.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις