Αυγενάκης: “Τα σημερινά προβλήματα στον δρόμο της Μεσσαράς οφείλονται στις ολιγωρίες, τις καθυστερήσεις του ΣΥΡΙΖΑ”

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με ανακοίνωση του κατακεραυνώνει την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο του δρόμου της Μεσσαράς, κάνοντας λόγο για προχειρότητα, ολιγωρίες και καθυστερήσεις στο έργο, που οδήγησαν σε καταστροφικά αποτελέσματα.

«Από το καλοκαίρι του 2015, με συνεχείς κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις ως Βουλευτής Ηρακλείου της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχα επισημάνει προς τον τέως Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης του έργου του δρόμου Ηράκλειο – Μεσσαρά. Ένα έργο, έτοιμο προς υλοποίηση από τον Ιανουάριο του 2015, το οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τραγική ολιγωρία καθυστέρησε να ολοκληρώσει για τέσσερα χρόνια.

Εξαρχής τόνιζα ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου και οι βιαστικές διαδικασίες παράδοσης θα δημιουργούσαν σημαντικά προβλήματα. Όταν ο κ. Σπίρτζης μας προσκαλούσε πανηγυρικά στα εγκαίνια του έργου, είχα επισημάνει ότι εάν είχε ακούσει τη ΝΔ και τις επίμονες παρεμβάσεις μας, ο δρόμος αυτός θα είχε παραδοθεί από το 2017 και με επιμέλεια και όχι με την «ψυχή στο στόμα» έχοντας εκφράσει την επιφύλαξή μου, η πίεση του χρόνου να μην έχει επιφέρει εκπτώσεις στην ποιότητα του έργου.

Δυστυχώς, δυόμισι μόλις χρόνια μετά, οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Ένα νέο οδικό έργο, το οποίο θα έπρεπε να αποτελεί «ανάσα» για την κυκλοφορία και τις αγροτικές μεταφορές της τοπικής κοινωνίας, έπαθε μεγάλη καθίζηση, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.

Τα σημερινά προβλήματα οφείλονται στις ολιγωρίες, τις καθυστερήσεις και τις προχειρότητες της περιόδου 2015-2017, όπως έχω επισημάνει πολλάκις. Οι δουλειές στο πόδι οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, το τίμημα πληρώνουν οι πολίτες και ειδικότερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μεσσαράς».

 

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις