Ταραμοσαλάτα αέρινη (vid)

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Συνταγή για ταραμοσαλάτα αέρινη και μοναδική.

ΥΛΙΚΑ

140 γρ λευκό ταραμά

2 μικρές πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο

50 ml ανθρακούχο νερό

χυμός από 2 λεμόνια (περίπου 70 ml)

300 – 350ml ελαιόλαδο ελαφρύ (ναι, σωστά διαβάσατε, θέλει αρκετό)

2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε στο μπλέντερ τον ταραμά, τον πουρέ πατάτας, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού και το ανθρακούχο νερό και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 8 με 10 λεπτά. Αν το μπλέντερ σας είναι μικρό κάντε μερικά διαλείμματα, μην καεί το καημένο…

Η μητέρα μου που έχει μικρό μπλέντερ κάνει το εξής: χτυπάει 4 – 5 λεπτά το μείγμα στο μπλεντερ “για να σπάσουν τα αυγά του ταραμά” όπως λέει και μετά συνεχίζει στο μίξερ. Αφού χτυπήσετε το μείγμα, προσθέστε το λάδι λίγο λίγο, να προλαβαίνει δηλαδή να απορροφηθεί το λάδι πριν ρίξετε κι άλλο.

Αυτό θα πάρει λίγη ώρα, συνολικά πάντως η ταραμοσαλάτα θέλει περίπου 20 λεπτά αλύπητο χτύπημα. Στο τέλος προσθέστε και τον άνηθο, ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι και αφήστε την ταραμοσαλάτα να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο, θα της κάνει καλό, θα αναμειχθούν όλες οι γεύσεις.

Κι αν της κάνετε τη χάρη και την απλώσετε πάνω σε μια καλή λαγάνα, σπιτική ή μη, θα σας ανταμείψει…

 

Περισσότερες Ειδήσεις