Realtors Kreta
Realtors Kreta

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις Πρότυπες Προτάσεις

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Πρότυπες Προτάσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το σχέδιο νόμου με πλήρη τίτλο «Πρότυπες προτάσεις έργων υποδομών και άλλες διατάξεις» έλαβε την ψήφο μόνο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επί της αρχής και στο σύνολο. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Ειδικότερα, η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που αφορά ρυθμίσεις σχετικές με το Κτηματολόγιο και την κάλυψη εξόδων σε δήμους για δημόσιο internet, υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25, ενώ με «παρών» τοποθετήθηκαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Η τροπολογία με ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΥΠΑ, τις μισθολογικές διαφορές εργαζομένων ΟΑΣΘ, την προσωρινή κυκλοφορία λεωφορείων υδρογόνου, την παράταση ισχύος σύμβασης ΥΔΥ, παράταση προθεσμίας ανάθεσης συμβάσεων προμήθειας εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης λόγω Covid-19 και για την στελέχωση υπηρεσιών του ΟΣΕ, υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ, καθώς το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών» και τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

Καραγιάννης για Πρότυπες Προτάσεις: «Θα αποτελέσουν έναν νέο τρόπο σύλληψης και ωρίμανσης μεγάλων έργων»

Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών με ρυθμίσεις σχετικά με τον διορισμό πολιτών κρατών-μελών στη Δημόσια Διοίκηση, πράξεις υπηρεσιακού γραμματέα υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. καθώς και την παράταση συμβάσεων σίτισης φοιτητών ΑΕΙ, υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ενώ την καταψήφισαν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Η υπουργική τροπολογία που αφορά ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τα υδροδρόμια, υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ενώ την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για το μεικτό κέρδος και τα μέτρα περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας σε περιόδους κρίσης, υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, επισήμανε στην τοποθέτησή του για το νομοσχέδιο πως «θέλουμε τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα, αλλά θέλουμε το Δημόσιο να εγκρίνει, να ελέγχει και να επιβλέπει τα έργα».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, επισήμανε πως οι Πρότυπες Προτάσεις «θα αποτελέσουν έναν νέο τρόπο σύλληψης και ωρίμανσης μεγάλων έργων»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις