Σιροπιαστό εκμέκ κανταΐφι από τον Σταύρο Βαρθαλίτη (vid)
Σιροπιαστό εκμέκ κανταΐφι από τον Σταύρο Βαρθαλίτη (vid)

Σιροπιαστό εκμέκ κανταΐφι από τον Σταύρο Βαρθαλίτη (vid)

Δείτε τα υλικά για το σιροπιαστό εκμέκ:

Υλικά για τα φύλλα: 500 γρ. φύλλο κανταΐφι, 200 γρ. βούτυρο.

Υλικά για το σιρόπι: 400 γρ. λίτρο νερό, 600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, ½ λεμόνι το χυμό και το ξύσμα, 2 κ.σ. μέλι.

Υλικά για τη γέμιση: 1,5 λίτρα γάλα 3,5%, 150 γρ. κόρν φλάουρ, 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 8 αυγά μόνο οι κρόκοι, 100 γρ βούτυρο κρύο, ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 1/3 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη ή κοπανισμένη.

Υλικά για τη σαντιγί: 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα, 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη.

Υλικά για το σερβίρισμα: 100 γρ. αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης.