Realtors Kreta
Realtors Kreta

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το βράδυ της Τετάρτης ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ΜΜΕ και από τις δύο πλευρές οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα συνεχιστούν το βράδυ της Τετάρτης.

Οι Ρωσικές δυνάμεις αναμένεται σήμερα να εντείνουν τις προσπάθειές τους για το Κίεβο, με το βομβαρδισμό την Τρίτη να είναι ανελέητος, και οι εικόνες να προκαλούν σοκ.

"Η ουκρανική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, εφόσον δεν υπάρχουν τελεσίγραφα από τη ρωσική πλευρά, ενώ δεν υπάρχει ακριβής χρόνος για τη συνάντηση". Αυτό δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα.

"Τώρα είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις και διπλωματία, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε κανένα ρωσικό τελεσίγραφο… Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή το πότε θα γίνουν οι επόμενες διαπραγματεύσεις", αναφέρει το RIA Novosti, επικαλούμενο τον Κουλέμπα.

 

Τη Δευτέρα, οι συνομιλίες μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών αντιπροσωπειών πραγματοποιήθηκαν στη Λευκορωσία, όχι μακριά από τα ουκρανικά σύνορα, αλλά έληξε χωρίς σημαντική πρόοδο. Στην συνέχεια η επίθεση της Ρωσίας κλιμακώθηκε με τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας να έχουν δεχτεί ισχυρά πλήγματα.

Την ετοιμότητά της για την έναρξη δεύτερου γύρου συνομιλιών απόψε με Ουκρανούς αξιωματούχους είχε εκφράσει νωρίτερα σήμερα η Ρωσία, δια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αν και η επανέναρξη συνομιλιών είχε ανακοινωθεί για σήμερα, οι δηλώσεις νωρίτερα του συμβούλου του προέδρου Ζελένσκι, Μιαχαΐλο Ποντόλιακ, έκαναν πολλούς να αμφιβάλουν ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια διαλόγου. Ο σύμβουλος του Ζελένσκι είχε πει στο Reuters ότι η ημερομηνία διεξαγωγής των συνομιλιών «τελεί υπό συζήτηση», ενώ προσέθεσε ότι χρειάζεται μία ουσιαστική ατζέντα πάνω στην οποία να μπορούν να γίνουν οι διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις