Εκπέμπει "SOS" η αγορά του Ηρακλείου
Εκπέμπει "SOS" η αγορά του Ηρακλείου

Εκπέμπει "SOS" η αγορά του Ηρακλείου

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες και καταστηματάρχες στο κέντρο του Ηρακλείου, καταγγέλοντας πως αρκετοί βρίσκονται κοντά στο "λουκέτο" και εκπέμπουν SOS για την ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης.

Πέρα από τα υψηλά ενοίκια, τα έξοδα, που ειδικά με την υπερτιμολόγηση των προϊόντων είναι στα ύψη, ο κόσμος του Ηρακλείου δεν κυκλοφορεί πλέον στο Ηράκλειο για να κάνει τις αγορές του.

Και αυτό συμπαρασύρει και τους καταστηματάρχες, με πολλούς να αναφέρουν πως δεν κάνουν ούτε "σεφτέ", ενώ κάποιοι αναφέρουν πως δεν μπαίνει ούτε ένας πελάτης! Η κατακόρυφη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, έχουν εκτινάξει το κόστος στα ύψη, που επηρεάζει άμεσα και τους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές.

Οι καταναλωτές σκέφτονται πλέον πολύ προσεκτικά πως θα μοιράσουν τα έξοδα τους, επιλέγοντας, όπως είναι απολύτως λογικό, να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, που πλέον τα έξοδα βρίσκονται στα ύψη και επιλέγουν να "παγώσουν" τις αγορές τους.

Από την άλλη πλευρά, οι καταστηματάρχες προσπαθούν να συνεχίζουν την μάχη για την επιβίωση τους, ελπίζοντας πως θα αλλάξει κάτι άμεσα, καθώς το φάσμα του κλεισίματος των επιχειρήσεων τους είναι πλέον ορατό.

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις