Τι παρατήρησαν οι ειδικοί στην ανείπωτη καταστροφή από τον Εγκέλαδο;
Τι παρατήρησαν οι ειδικοί στην ανείπωτη καταστροφή από τον Εγκέλαδο;

Τι παρατήρησαν οι ειδικοί στην ανείπωτη καταστροφή από τον Εγκέλαδο;

Την ανείπωτη καταστροφή που άφησαν πίσω τους τα φονικά ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου είχε τη δυνατότητα να δει από πρώτο χέρι πενταμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου (ΣΕΕΕΗ) που επισκέφθηκε τα σεισμόπληκτα χωριά για να παραδώσει τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που είχε συλλέξει, στα Πεζά, στον Γαλατά και στο Αρκαλοχώρι.
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, «έχουν πληγεί και χωριά που απέχουν μόλις 20 λεπτά από την πόλη του Ηρακλείου. Το Αρκαλοχώρι, το Χουμέρι, το Αρχοντικό, η Μαχαιρά, ο Σαμπάς, η Ζίντα, το Θραψανό, ο Πατσίδερος, η Βόνη, ο Γαλατάς, τα Ρουσσοχώρια, οι Πουλιές, το Ίνι, το Λευκοχώρι, το Μοναστηράκι και δεκάδες άλλα χωριουδάκια του Ηρακλείου της Κρήτης έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από τους σεισμούς.
Είδαμε ανθρώπους 65 χρονών να ζητάνε να μιλήσουν με την ψυχολόγο “για να τους φτιάξει λίγο το κέφι”. Άνθρωποι κυρίως μεγάλης ηλικίας, που δεν ξέρουν τι θα απογίνουν.
Άνθρωποι που είναι περήφανοι και δε θέλουν να γίνουν επαίτες, αλλά που έχουν χάσει τα απλά καθημερινά πράγματα και “δε μπορούν να μπουν σπίτι τους ούτε για να πάρουν τα ξυριστικά τους”.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις