Το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εξετάζουν οι επιστήμονες
Το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εξετάζουν οι επιστήμονες

Το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εξετάζουν οι επιστήμονες

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Για το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης εμβολίου μετά την άρση των περιορισμών, μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι το ενδεχόμενο αυτό απασχολεί την επιστημονική κοινότητα.

«Η χορήγηση 4ης δόσης απασχολεί όλα τα κράτη και ήδη η Αγγλία όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι την ενέκρινε για τους άνω των 70 ετών. Θετική και η τοποθέτηση της Αμερικής. Ταυτόχρονα όμως, αυξάνονται και οι πληροφορίες ότι η ανοσία από τις τρεις δόσεις προφυλάσσει για μακρό χρονικό διάστημα. Θα γίνει αξιολόγηση για την 4η δόση, θα μας απασχολήσει το θέμα αυτό, αλλά η ανοσία στις τρεις δόσεις ξεπερνά όχι μόνο τους 6 μήνες αλλά και το χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά η Μ. Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.




 

Ξεκινώντας την ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η συγκρατημένη χαρά για την αποκλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα μας σκιάζεται από τα μαύρα σύννεφα του πολέμου στην Ουκρανία τονίζοντας ότι η μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης λόγω του πολέμου οδηγεί σε εμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων.

Καμιά χώρα δεν είναι άνοση στα λοιμώδη νοσήματα, σημείωσε επίσης η κα Θεοδωρίδου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συστάσεις για τον εμβολιασμό ανοσοκασταμένων παιδιών και ενηλίκων.

Όπως είπε, για παιδιά και εφήβους 5-17 ετών συστήνεται η τρίτη δόση, 4 εβδομάδες από την δεύτερη. Για ενηλίκους συστήνεται ο εμβολιασμός με αναμνηστική 4η δόση, τρεις μήνες μετά τη 3η δόση.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις