Από τη Γη στον Άρη σε... 45 ημέρες!
Από τη Γη στον Άρη σε... 45 ημέρες!

Από τη Γη στον Άρη σε… 45 ημέρες!

Επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια αναμένεται να φέρει ο νέος κινητήρας λέιζερ που σχεδιάζουν Καναδοί μηχανικοί στο McGill University, το οποίο εδρεύει στο Μόντρεαλ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, το νέο τους δημιούργημα αναμένεται να μειώσει τη χρονική διάρκεια του ταξιδιού στον πλανήτη Άρη από τις 500 ημέρες που μπορεί να πραγματοποιηθεί με βάση την υπάρχουσα τεχνολογία, σε μόλις 45 ημέρες! Αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη εκτίμηση, τότε θα μιλάμε για διαστημικά ταξίδια στο ένα δέκατο του χρόνου που υπολογίζαμε έως σήμερα, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Οι μεγάλες κρίσεις στη Γη και ιδιαίτερα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Ουκρανίας, είναι… δευτερευούσης σημασίας, σύμφωνα με αναλυτές, καθώς το μεγάλο στοίχημα πλέον, για τις υπερδυνάμεις του πλανήτη, είναι η κατάκτηση του Διαστήματος. Προς επιβεβαίωση των εκτιμήσεων που κάνουν οι αναλυτές για το άμεσο μέλλον, είναι τα αστρονομικά ποσά που διατίθενται από κράτη, οργανισμούς και ιδιώτες, η διαμάχη για τα πυρηνικά όπλα και το Σύμφωνο του Διαστήματος και το ράλι των μεγάλων του πλανήτη για την κατασκευή βάσεων τόσο στη Σελήνη, όσο και στον Άρη.

Η κατασκευή ενός νέας τεχνολογίας κινητήρα, όπως ανακοίνωσαν οι Καναδοί μηχανικοί, ο οποίος θα μειώνει στο ένα δέκατο τον χρόνο του ταξιδιου σε οποιονδήποτε προορισμό, στην ουσία ανοίγει την πόρτα σε μία νέα εποχή για την «κατάκτηση του Διαστήματος» και προσφέρει στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα να κατακτήσει μεγαλύτερους και πιο απομακρυσμένους κόσμους.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Επιστήμη & Τεχνολογία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις