Το σχόλιο του Άκη Τσελέντη σχετικά με τη πτώση του μπαλκονιού στις Μεσαμπελιές

Ένα θέμα που προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά είναι αυτό που συνέβη χθες το απόγευμα στην περιοχή των Μεσαμπελιών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε διαρροή από τις σωληνώσεις με αποτέλεσμα το μπετό να μαζέψει υγρασία και να πέσει το πάνω και το κάτω μέρος του μπαλκονιού, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Για το θέμα αναφέρθηκε μάλιστα και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης, ο οποίος υπογράμμισε πως οι ιθύνοντες καλό θα ήταν να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: 

«Δεν φταίνε μόνο οι σεισμοί αλλά κυρίως οι ανθρώπινες κατασκευές.»

Κύριοι της πολεοδομίας Ηρακλείου διερευνήσετε το θέμα καθώς και όλα τα σπίτια που έχει κατασκευάσει ο συγκεκριμένος μηχανικός. Ελπίζω να μην το «κουκουλώσετε» και να λάβει την έκταση που πρέπει.

Πρέπει να ελεγχθεί επίσης ότι δεν υπάρχει αναντιστοιχία (αυθαιρεσίες) μεταξύ της μελέτης και του έργου κατασκευής.

Όταν σπίτια του 1998 στο Ηράκλειο συμπεριφέρονται έτσι φανταστείτε τι έχει να γίνει ακόμα και με κάποιο μικρό σεισμό κάτω από την πόλη στα δεκάδες αυθαίρετα και στα παλιά σπίτια.

Για αυτό φώναζα όταν πριν λίγο καιρό παρατήρησα μια μετατόπιση των μικροσεισμικών επικέντρων προς το Ηράκλειο.

Τσιμεντένια πρόσοψη πρώτου ορόφου κατέρρευσε παρασύροντας και το μπαλκόνι σε γειτονιά του Ηρακλείου το βράδυ της Δευτέρας, 14 Φεβρουαρίου, προκαλώντας έντονη αναστάτωση στην περιοχή.

Το περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, 14 Φεβρουαρίου στις Μεσαμπελιές, όταν περαστικοί άκουσαν δυνατούς θορύβους και έντρομοι είδαν τσιμεντένια πρόσοψη να έχει παρασύρει ένα ολόκληρο μπαλκόνι και να έχει καταρρεύσει πέφτοντας σε ένα όχημα το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι.
Μάλιστα όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κάποιος περαστικός».

Μάρτυρες του περαστατικού αναφέρουν, ότι έχουν πέσει τόνοι μπετόν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το σπίτι, που έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, είναι κατασκευής του 1996 με 1998.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις