Σιμιγδαλένιος Χαλβάς – Ένα γλύκισμα που γεμίζει το σπίτι αρώματα

Χαλβάς σιμιγδαλένιος… Ένα παραδοσιακό γλύκισμα που με λίγα υλικά μπορεί να γεμίσει αρώματα στο σπίτι σας.
Φυσικά ο λόγος για τον σιμιγδαλένιο χαλβά. Αυτό το ποίημα από σιμιγδάλι και ελαιόλαδο.
Αυτόν που φτιάχνεται από σιμιγδάλι, που θυμίζει απογεύματα στο σπίτι της γιαγιάς, που συνοδεύει με απόλυτη γευστική αρμονία τον καφέ σου, που θρυμματίζεται σαν άμμος, που έχει άρωμα από κανέλα και μπαχάρι, που είναι σχετικά ελαφρύς (οπότε τρώγεται αντίστοιχα «ελαφρά τη καρδία»), τον χαλβά που φτιάχνεται μπαμ-μπαμ με μόνο τέσσερα υλικά.
Υλικά
2 φλιτζ. σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζ. λάδι
2,5 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. σταφίδες
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Διαδικασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα καίτε το λάδι και καβουρντίζετε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό. Κατεβάζετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και την σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα.
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα, ώσπου να δέσει. Αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα και ρίχνετε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς. Τον σερβίρετε σε μπολ ή τον βάζετε σε φόρμα του κέικ.
Πηγή: eleftherostypos.gr

