Η Κρήτη στο πλευρό των σεισμόπληκτων (pics)
Η Κρήτη στο πλευρό των σεισμόπληκτων (pics)

Η Κρήτη στο πλευρό των σεισμόπληκτων (pics)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Έναν μικρό κρίκο στην τεράστια αλυσίδα αλληλεγγύης που έχει στηθεί για τη στήριξη των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών – Αστερουσίων προσέθεσε ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου, προσφέροντας εκατό πενήντα μερίδες φαγητού το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΚΑΠΠΑΜ ετοίμασαν το φαγητό το οποίο συσκευάστηκε σε μερίδες και παραδόθηκε στο συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο στο Αρκαλοχώρι.

Παράλληλα συνεχίζεται από το Δήμο Μαλεβιζίου η συγκέντρωση συσκευασμένων τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών προσωπικής υγιεινής για παιδιά και ενήλικους, συμμετέχοντας στην μεγάλη προσπάθεια αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους των δύο δήμων.

Όσοι πολίτες, σύλλογοι, σωματεία και επιχειρήσεις επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να προσέρχονται από τις 8 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ στον κάτω χώρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου στηρίζει τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και τις μεγάλες καταστροφές που άφησε στο πέρασμά του, βρέθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου όπου έχουν στηθεί σκηνές και παρέδωσε περισσότερα από 170 κλινοσκεπάσματα για τους σεισμόπληκτους.

«Ο Δήμος Χερσονήσου και οι κάτοικοί του γνωρίζουν πολύ καλά την απώλεια περιουσίας έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Νοέμβρη. Για το λόγο αυτό, δε θα μπορούσαμε παρά μόνο να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό της Δευτέρας και που βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη χωρίς στέγη» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννης Μηλάκης. Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνδημότες του για τη προσφορά των ειδών καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι προσφέρθηκαν για την μεταφορά τους.

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους από το Δήμο Κισσάμου 

Μετά την καταστροφική σεισμική δόνηση που έπληξε αυτή τη βδομάδα την ενδοχώρα της Π.Ε. Ηρακλείου, ο Δήμος Κισσάμου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου , την Νεολαία Κισσάμου και το Περιφερειακό Τμήμα Κισσάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καλούμε τους δημότες μας να συμμετέχουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους συντοπίτες μας στο Δήμο Μινώα – Πεδιάδος που δοκιμάζονται από τις ζημιές που υπέστησαν οι οικίες τους.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Κισσάμου και θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και ώρες από τις 9:00 π.μ. έως και 14:00 μ.μ.
Μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μινώα-Πεδιάδος, τα είδη πρώτης ανάγκης που είναι άμεσα απαραίτητα είναι τα παρακάτω:

ΥΓΡΑ

Νερό εμφιαλωμένο
Γάλα εβαπορέ
Γάλα σκόνη
Καφές
Χυμούς
ΤΡΟΦΙΜΑ
Κρουασάν
Μπισκότα
Κονσέρβες
Παξιμάδια
Κράκερ
Παστέλια
Ρύζι
Μακαρόνια
Πελτές ντομάτας
Όσπρια
Λάδι
Αλάτι
Ζάχαρη

ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Πάνες για μωρά (pampers)
Πάνες ακράτειας για ηλικιωμένους
Σερβιέτες
Χαρτί υγείας
Χαρτοπετσέτες
Σακούλες σκουπιδιών
Πλαστικά πιάτα, ποτήρια & σερβίτσια
Σεντόνια
Κουβέρτες
Πετσέτες
Μωρομάντηλα
Μπιμπερό
Χλωρίνη
Σαπούνι

Πληροφορίες στην γραμματεία Δημάρχου, τηλ. 28223.40200

Είμαστε δίπλα στους συντοπίτες μας και θα συνεχίσουμε εμπράκτως με κάθε δυνατό τρόπο να τους συμπαραστεκόμαστε.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις