Συνεχίζεται η ανάπλαση της 1821 (pics)
Συνεχίζεται η ανάπλαση της 1821 (pics)

Συνεχίζεται η ανάπλαση της 1821 (pics)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στο φουλ δουλεύουν καθημερινά οι μηχανές αλλά και τα συνεργεία στην οδό 1821 στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού», τα οποία αφορούν στην καθαίρεση και ανακατασκευή των πεζοδρομίων, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου.

Δεν είναι ένα εγχείρημα εύκολο, καθώς την ώρα των εργασιών τα καταστήματα είναι ανοιχτά, οι καταναλωτές πραγματοποιούν τις αγορές τους, ο θόρυβος είναι εκκψφαντικός, η σκόνη πολύ, η δυσκολία ακόμη μεγαλύτερη…

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό 1821 διεξάγεται μέσω της οδού Καρτερού, με έξοδο στη οδό Μονής Οδηγητρίας.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου έχει τελικό ποσό σύμβασης 1.791.166,01 ευρώ ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου 2021.

Αφορά στην Παλιά Πόλη του Δήμου Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στις οδούς: τμήμα της οδού Δικαιοσύνης, 1821, Χατζ. Γιάνναρη από την συμβολή της με την οδό Σμύρνης έως την Έβανς και η Έβανς από της συμβολή της με την οδό Αβέρωφ έως την οδό Δικαιοσύνης. Η μελέτη για τους βασικούς αυτούς οδικούς άξονες της παλιάς πόλης του Ηρακλείου προβλέπει μεταξύ άλλων τη μέγιστη δυνατή διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την ελαχιστοποίηση του πλάτους του καταστρώματος του δρόμου στο απαραίτητο μέγεθος.
Θα χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά με αντοχή στο χρόνο ενώ παράλληλα θα αυξηθεί και το πράσινο.
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις