Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και επίσημα ο Ευγένιος Β’
Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και επίσημα ο Ευγένιος Β’

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και επίσημα ο Ευγένιος Β’

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Ολοκληρώθηκε η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγενίου, μέσα σε κλίμα λαμπρότητας αλλά και… προσοχής, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της covid 19.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι αφήχθη στον Μητροπολιτικό Ναό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ λίγη ώρα νωρίτερα κατέφθασαν και οι υπουργοί, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι πρόεδροι του δημοτικού και περιφερειακού συμβολίου, υπουργοί και τοπικοί βουλευτές.

Στον Άγιο Μηνά για την τελετή ενθρόνισης βρέθηκαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης καθώς και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Παρών επίσης ήταν και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Ρεθεμνιώτης στην καταγωγή Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης.

Στον Άγιο Μηνά βρέθηκε επίσης και ο Δήμαρχος Χανίων Παύλος Σημανδηράκης. Πλήθος φορέων αλλά και απλών πολιτών από το Ρέθυμνο κατέφθασαν στο Ηράκλειο συνοδεύοντας τον κ. Ευγένιο.

Παρόντες στην τελετή ήταν η Επαρχιακή Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης καθώς και εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις