Η Κρήτη υποδέχεται το νέο Αρχιεπίσκοπό της
Η Κρήτη υποδέχεται το νέο Αρχιεπίσκοπό της

Η Κρήτη υποδέχεται το νέο Αρχιεπίσκοπό της

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά πραγματοποιείται αυτή την ώρα η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγένιου.

Με τις καμπάνες του ναού να χτυπούν χαρμόσυνα, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός υποδέχτηκε τον νέο Αρχιεπίσκοπο στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, όπου σύμφωνα με το τελετουργικό τον καλωσόρισε με μια προσφώνηση.

«Η προσήλωσή σας στις μεγάλες αξίες: της Χριστιανικής Θρησκείας και του Ανθρώπου, από κοινού με την πραότητα, τις συνετές επιλογές σε κάθε ζήτημα, τον ενωτικό σας λόγο, την επίγνωση των απαιτήσεων και των προβλημάτων της εποχής μας, τις θεολογικές σας γνώσεις και την πολύπτυχη εμπειρία σας στα εκκλησιαστικά θέματα, υπήρξαν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την έως σήμερα διαδρομή σας. Τα στοιχεία αυτά προσδιορίζουν εφεξής και την πορεία σας στο υψηλό λειτούργημα του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η παρακαταθήκη τού εφησυχάζοντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, αποτελεί αναμφίβολα ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την Χριστιανοσύνη, όχι μόνο του τόπου μας.

Με πνεύμα ενότητας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, με σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο της Ορθοδοξίας, προβάλλοντας το βαθύτερο νόημα του Χριστιανισμού, με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό, είναι βέβαιον ότι το έργο σας θα αποτελέσει σταθμό στην πορεία της Εκκλησίας της Κρήτης, δικαιώνοντας την υψηλή διακονία σας.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου και όλων των κατοίκων της πόλης μας, σας ευχόμεθα υγεία, φωτεινό και δημιουργικό έργο και πλήρη επίτευξη των στόχων και των προσδοκιών σας, ως Προκαθημένου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Θα μας βρείτε συμπαραστάτες στο έργο σας, για το καλό του τόπου και των πολιτών, που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια, και χρειάζονται τη στήριξη όλων μας για να προχωρήσουν στον δρόμο της προκοπής, της κοινωνικής συνοχής, και της αλληλεγγύης», ανέφερε ο κ. Λαμπρινός ο οποίος ολοκλήρωσε τη προσφώνησή του στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης λέγοντας:

«Καλώς ορίσατε στην Αρχιεπισκοπή, καλώς ορίσατε στο Ηράκλειο. Σας υποδεχόμαστε όλοι με τιμή και με χαρά και σας ευχόμαστε καλή ποιμαντορία. «ΑΞΙΟΣ»!»

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και ακολούθησε η αντιφώνηση του Αρχιεπισκόπου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις