Το "μυστικό" μακροζωίας ενός άνδρα 106 ετών!
Το "μυστικό" μακροζωίας ενός άνδρα 106 ετών!

Το "μυστικό" μακροζωίας ενός άνδρα 106 ετών!

Δεν έχει καπνίσει ποτέ ούτε έχει καταναλώσει αλκοολούχο ποτό

Ένας άνδρας 106 ετών από την Αυστραλία, αποκαλύπτει τα δύο μυστικά μακροζωίας του, που του έχουν χαρίσει 10 δεκαετίας και… συνεχίζει!

Ο Γκόρντον, ο οποίος είναι από το Περθ της Αυστραλίας, γεννήθηκε το 1916 και έχει ζήσει δύο Παγκόσμιους Πολέμους, τη Μεγάλη Ύφεση και τώρα την πανδημία του Covid-19.

Το μέσο "9 News" της Αυστραλίας προσέγγισε τον άνδρα και φυσικά τον ρώτησε για το "μυστικό" της μακροζωίας. Τόνισε ότι ενώ οι περισσότεροι στην ηλικία του έχουν λίστα με πράγματα που κάνουν με την υγεία τους, εκείνος κάνει ακριβώς το αντίθετο, καταγράφοντας ότι δεν πρέπει να κάνει!

"Το σημαντικό είναι να ζεις με λογική, να αναπνέεις τακτικά, να σκέφτεσαι θετικά και να ζεις με ελπίδα", αλλά πιστεύει ότι δύο πράγματα συγκεκριμένα, τα οποία πάντα απέφευγε, είναι το μυστικό της μακροχρόνιας ζωής του: Το κάπνισμα και το ποτό.

Ο Γκόρντον παραδέχεται πως δεν έχει καπνίσει ποτέ τσιγάρο στη ζωή του και δεν έχει πιει αλκοολούχο ποτό στα 106 χρόνια ζωής του:

"Δεν μπορώ να πω ότι είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, απλώς μου συνέβη και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα".

Οι εμπειρίες ζωής του Γκόρντον έχουν επηρεάσει τον τρόπο ζωής του και παραδέχεται ότι ήταν πάντα λιτός από τότε που έζησε τη Μεγάλη Ύφεση.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις