Στο επίκεντρο επαφών και συσκέψεων του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας οι σεισμόπληκτοι

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, αποτελούμενου από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και επτά Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς των εμπλεκομένων Υπουργείων, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

Ο Δήμαρχος, έθεσε μια σειρά από ζητήματα προς το υπουργικό κλιμάκιο, σχετικά με τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση της περαιτέρω στήριξης του Δήμου, των σεισμόπληκτων πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων.

Ο κ. Φραγκάκης επίσης, ευχαρίστησε θερμά τους Προέδρους των ομάδων της Super League 2 για την προσφορά 5 ακόμη οικίσκων που παραδόθηκαν αμέσως μετά στους σεισμόπληκτους, παρουσία του κ. Τριαντόπουλου και του κ.  Αυγενάκη, του προέδρου  της SL2, Λεωνίδα Λεουτσάκου και εκπρόσωπων των ΠΑΕ της Κρήτης που αγωνίζονται στην SL2.

Ακολούθησε συνάντηση του Δημάρχου με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, Γιώργο Ζερβό, για το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων Αρκαλοχωρίου, παρουσία των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου και του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη .

Πρόκειται για ένα σχέδιο ενίσχυσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις πληγείσες περιοχές, το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ και το ύψος της ενίσχυσης ανά πληττόμενη επιχείρηση θα φτάσει ως και τις 18.000 ευρώ. Ο κ. Ζερβός ενημέρωσε τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου για τη διαδικασία ένταξης στη δράση που στοχεύει στην ενίσχυση την επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

«O σκοπός του προγράμματος είναι η ύπαρξη ρευστότητας για να επανεκκινήσουν, μετά τον “ξαφνικό θάνατο» τους, από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτέμβρη. Θεωρώ πολύ σημαντική την εν λόγω δράση, σε μία περίοδο που χρειάζονται κίνητρα, συνεργασία και ουσιαστική βοήθεια ώστε να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες, τους εργαζομένους και γενικότερα τους πολίτες του Δήμου μας, να παραμείνουν στον τόπο τους», δήλωσε ο κ. Φραγκάκης.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε επίσης με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία πραγματοποίησε επισκέψεις στο Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου καθώς και στις λυόμενες αίθουσες που φιλοξενούν το 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η κ. Κεραμέως συνάντησε παράλληλα μαθητές της Γ΄ Λυκείου, στο Πολύκεντρο της Μητρόπολης.

Σε ερώτηση του Δημάρχου σχετικά με το αίτημα της μοριοδότησης των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων των σεισμόπληκτων περιοχών, η Υπουργός τόνισε ότι εξετάζεται θετικά, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο

Περισσότερες Ειδήσεις