"Η Προίκα του Μωρού" και στην Ιεράπετρα

Η δράση αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας

Ο Δήμος Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ξεκινάει την υλοποίηση της κοινωνικής δράσης υπερτοπικού χαραχτήρα με τίτλο «Η Προίκα του Μωρού».

Η δράση αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Με το πακέτο της «Προίκας του Μωρού» παρέχονται δωρεάν καθορισμένα βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών και συγκεκριμένα: ένα λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, σελτεδάκια, φορμάκια, εσώρουχα ολόσωμα, πάνες, λαβέτες, μπουρνουζοπετσέτες, σετ περιποίησης και ένα παιχνίδι ύπνου.

Επίσης η δράση πρόκειται να συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τις οικογένειες, που θα διασφαλίζει την υγιεινή διαβίωση και την πλήρη ανάπτυξη των παιδιών.

Ωφελούμενες της δράσης είναι οι γυναίκες κάτοικοι του Δήμου Ιεράπετρας που λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και θα γεννήσουν το έτος 2022 σε δημόσιο Νοσοκομείο. Η διανομή των βρεφικών ειδών θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας με τις Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.
Η δράση «Η Προίκα του Μωρού» χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι ενδιαφερόμενες υποψήφιες μητέρες, ωφελούμενες του ΚΕΑ, μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Ιεράπετρας και να ενημερωθούν για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης καθώς και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Υπεύθυνη Υλοποίησης της δράσης στο Δήμο Ιεράπετρας είναι η κ. Λαμπράκη Βαρδάκη Ηρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2842340403

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις