Σ. Βαρδάκης: “Απαράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής των πρακτικών μαθημάτων των σπουδαστών της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων”

Το Σωματείο αιτείται την άμεση διακοπή των μαθημάτων

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις απαράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής των πρακτικών μαθημάτων των σπουδαστών της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, προχώρησαν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Μανόλης Θραψανιώτης, Χάρης Μαμουλάκης, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Τουρισμού, την ανακοίνωση του Σωματείου Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών & Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας ν. Ηρακλείου.

Στη σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται ότι ο χώρος δεν πληροί τις προδιαγραφές εργαστηρίου, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και κατά συνέπεια, να κινδυνεύει η υγεία των ίδιων των σπουδαστών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, από πλευράς εξοπλισμού κουζίνας, οι παροχές είναι υποτυπώδεις για τον αριθμό των μαθητών, από τις πρώτες ύλες μέχρι και τον επί μέρους εξοπλισμό σε σκεύη και μηχανήματα.

Το Σωματείο αιτείται την άμεση διακοπή των μαθημάτων, έως ότου βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τοπικούς φορείς, του νομού, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ούτως ώστε να βρεθεί κατάλληλη και αξιοπρεπής λύση, στο πολύ σοβαρό και διαχρονικό πρόβλημα.

«Το Υπουργείο προσπαθεί με πρόχειρες λύσεις να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, μία περίοδο μάλιστα που ο κλάδος προετοιμάζεται για την επερχόμενη τουριστική σεζόν και οι επαγγελματίες του χώρου, κάνουν έκλεισε για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, καθώς η αγορά εργασίας έχει στερέψει. Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τα αιτήματα του Σωματείου και να μας ενημερώσει άμεσα, αν προτίθεται να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων.», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης με την κατάθεση της αναφοράς.

Περισσότερες Ειδήσεις