Συγκλονίζουν τα λόγια του φίλου του Άλκη “Μπαμπά δεν μπόρεσα να τον σώσω”

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Συγκλονισμένη παραμένει η Ελλάδα από τη σοκαριστική δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη.

Η αποτρόπαια ενέργεια έγινε στο πλαίσιο της οπαδικής βίας που ταλανίζει τη χώρα και αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς συμβάντων το τελευταίο διάστημα. Εκτός από τον άγρια δολοφονημένο 19χρονο, θύματα έπεσαν -ευτυχώς χωρίς να χάσουν τη ζωή τους- και κάποιοι φίλοι του άτυχου Άλκη, οι οποίοι δέχθηκαν το μένος των χούλιγκαν στην περιοχή του Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Το άγριο φονικό με οπαδικό υπόβαθρο έφερε μια σειρά ενεργειών από πλευράς Αρχών, που έχουν προχωρήσει σε δύο ακόμη συλλήψεις, εκτός του 23χρονου που αποτελεί τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκαν οι παράλληλες αστυνομικές έρευνες σε συνδέσμους οπαδών της πόλης.

Συνολικά, ερευνήθηκαν 13 χώροι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδηρογροθιές, λοστοί, ρόπαλα, κράνη και άλλα αντικείμενα, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα.

«Άσε με εμένα, μπαμπά, πήγαινε στον Άλκη»

Αμέσως στο σημείο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο voria.gr άτομα του στενού περιβάλλοντος της παρέας του Άλκη, έφτασε ο πατέρας του Αγ., ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό και πήγε πάνω από τον γιο του, ώστε να δει εάν είναι καλά.

Τότε ο Αγ., με όση δύναμη του είχε απομείνει, είπε στον πατέρα του να τον αφήσει και ότι ο φίλος του πεθαίνει. «Άσε με εμένα, μπαμπά, πήγαινε στον Άλκη, δεν μπόρεσα να τον σώσω»…

Στο σημείο έφτασαν αμέσως και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Τα τρία παιδιά διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου». Ο Άλκης δεν κατάφερε να αντέξει και κατέληξε, ενώ τα δύο άλλα παιδιά έφεραν τραύματα που όμως δεν ήταν επικίνδυνα για τη ζωή τους. Σήμερα πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Όπως επισημαίνει το στενό περιβάλλον των φίλων του Άλκη, ο Αγ., παρότι δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του, δεν θυμόταν την εξέλιξη των γεγονότων και σταδιακά τού έρχονται όλο και περισσότερες εικόνες από τη μοιραία νύχτα.

Έτσι, η μητέρα του Αγ., μη θέλοντας να αφήσει τα παιδιά να υποφέρουν αυτό το μαρτύριο μόνα τους -καθώς λόγω πανδημίας η πρόσβαση στα νοσοκομεία είναι περιορισμένη-, δεν αποκάλυψε ότι ο Άλκης σκοτώθηκε, αλλά ανέφερε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, ώστε να ταραχθούν όσο λιγότερο γίνεται.

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερες Ειδήσεις