Γ. Κουράκης: “Απέδειξε ότι η δύναμη του Δικαίου υπερβαίνει κάθε συνωμοτική διαπλοκή”

Για τον θάνατο του Χρ. Σαρτζετάκη

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης αναφέρεται στην απώλεια του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, υπογραμμίζοντας την προσφορά του στη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.

Αναλυτικά:

“Η απώλεια του Χρήστου Σαρτζετάκη, μιας προσωπικότητας που καταξιώθηκε υπηρετώντας τον κορυφαίο θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας ως Πρόεδρος, αλλά και τον χώρο της Δικαιοσύνης, τον οποίο τίμησε σε δύσκολες εποχές, είναι μεγάλη.

Ως ανακριτής στην υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη, απέδειξε ότι η δύναμη του Δικαίου υπερβαίνει κάθε συνωμοτική διαπλοκή.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης αποτέλεσε και αποτελεί λαμπρό υπόδειγμα αδέκαστου, ευσυνείδητου και θαρραλέου δικαστικού λειτουργού.

Υπηρέτησε τη χώρα και το λαό μας ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική συγκυρία. Είχε βαθειά προσήλωση στο Σύνταγμα και με ευσυνειδησία εκπροσώπησε τον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό της χώρας.

Ο πατριωτισμός και η εντιμότητα του Χρήστου Σαρτζετάκη τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Στο νησί μας, είμαστε υπερήφανοι για την κρητική καταγωγή του και αισθανόμαστε μεγάλη οδύνη για την απώλειά του.”

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις