Σ. Βαρδάκης: “Απαράδεκτος ο αποκλεισμός των σεισμοπλήκτων από την επικείμενη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο στη Περιφέρεια”

Όπως τονίζουν οι βουλευτές, η εκπροσώπηση των σεισμοπλήκτων σε αυτή τη συνάντηση θεωρείται επιβεβλημένη

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τον αποκλεισμό του Συλλόγου σεισμοπλήκτων από την επικείμενη διευρυμένη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην Περιφέρεια Κρήτης, προχώρησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Σεισμοπαθών Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», προς τον Υπουργό Επικρατείας.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό του από την επικείμενη διευρυμένη σύσκεψη, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, στην περιφέρεια Κρήτης, τη στιγμή που ο αρμόδιος Υφυπουργός δεν έχει δώσει καμία απάντηση στις επανειλημμένες προσπάθειες του Συλλόγου για μια εποικοδομητική συνάντηση.

Επισημαίνεται δε, ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί μία κίνηση αντιπερισπασμού της κυβέρνησης, δύο μέρες πριν την προκαθορισμένη για τις 6 Φεβρουαρίου 2022 προαναγγελθείσα συνάντηση του Συλλόγου με τους βουλευτές της Π.Ε Ηρακλείου, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους πληγεισών περιοχών (8 Δήμοι), τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου & Βιάννου, για τα προβλήματα που απασχολούν τους χιλιάδες σεισμόπληκτους.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές, η εκπροσώπηση των σεισμοπλήκτων σε αυτή τη συνάντηση θεωρείται επιβεβλημένη και καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το Δελτίου Τύπου του Συλλόγου και να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.

 

Περισσότερες Ειδήσεις