Σταδιακή άρση των μέτρων προαναγγέλλει ο Ντράγκι στην Ιταλία

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, απλουστεύονται οι κανόνες για την τηλεκπαίδευση λόγω κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε ότι στους παιδικούς σταθμούς η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνον αν, σε κάθε τάξη, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε θετικά παιδιά.

Από το δημοτικό και πέρα, η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα αφορά μόνον τους μη εμβολιασμένους μαθητές. Στις τάξεις των δημοτικών σχολείων θα «ενεργοποιείται» μετά το πέμπτο κρούσμα, στα γυμνάσια και στα λύκεια μετά το δεύτερο.

O Ιταλός υπουργός παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι δήλωσε ότι «το 81,3% των μαθητών παρακολουθεί τα μαθήματα με φυσική παρουσία, και το 92% των δασκάλων και καθηγητών εργάζεται κανονικά, εντός των σχολικών κτηρίων». «Το κύριο όπλο μας παραμένει το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Απλουστεύεται το σύστημα της καραντίνας για τους μαθητές στην Ιταλία
Συνολικά, στη φάση αυτή, στους παιδικούς σταθμούς της Ιταλίας το 23,3% των παιδιών είναι θετικά ή σε προληπτική καραντίνα. Το ποσοστό θετικών μαθητών και σε τηλεκπαίδευση στα δημοτικά είναι 22,5% και στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας 15,8%.

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, τέλος, συμπλήρωσε ότι στις περιπτώσεις στις οποίες οι τάξεις θα πρέπει να συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, αυτή θα διαρκεί 5 ημέρες και όχι 10, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Στο μεταξύ σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε σταδιακή άρση απαγορεύσεων και περιορισμών κατά του κορωνοϊού.

«Τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να προχωρήσουμε σταδιακά στην άρση των διάφορων περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Παρακολουθώντας συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη λήξη των απαγορεύσεων που είναι ακόμη σε ισχύ», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Τα στοιχεία που αφορούν τους εμβολιασμούς είναι πολύ ενθαρρυντικά. Θέλουμε η χώρα μας να ξανανοίξει, κυρίως για τους νέους μας», πρόσθεσε ο Μάριο Ντράγκι.

Τι γράφει ο Τύπος για την άρση των μέτρων στην Ιταλία
Σήμερα, όπως γράφει ο Τύπος, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ακόμη και αν σε ορισμένες περιοχές σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων, δεν θα ισχύει πλέον κανένα είδος περιορισμών.

Επιβεβαιώνεται επίσης, ότι για όσους πολίτες έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και για όσους μολύνθηκαν μετά από δυο δόσεις εμβολίου, το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου» θα έχει απεριόριστη διάρκεια.

Η επιδημιολογική κατάσταση της Ιταλίας

Τα νέα περιστατικά κορωνοϊού στη χώρα είναι 118.994, ενώ 395 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 964.521 διαγνωστικά τεστ, το 12,3% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.524 ασθενείς (25 λιγότεροι από χθες Τρίτη). Στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.550, δηλαδή 323 λιγότεροι από χθες Τρίτη.

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερες Ειδήσεις