Realtors Kreta
Realtors Kreta

Νέες πληρωμές σήμερα στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

Πιστώνει σε 455 δικαιούχους (μοναδιαίους Α.Φ.Μ.) συνολικό ποσό 3,9 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σήμερα στην ενδέκατη καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους Κρατικής Αρωγής στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης.

Όπως ανακοινώθηκε, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:
-368 δικαιούχων, ποσό 2.972.477,86 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής, και:
-286 δικαιούχων, ποσό 987.568,99 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
Έτσι, το συνολικό ποσό το οποίο καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται στα 3.960.046,85 ευρώ και αφορά 455 μοναδιαίους Α.Φ.Μ.

Για την αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης έχουν διατεθεί συνολικά, μέχρι σήμερα, 44.941.165,16 ευρώ σε 4.979 πολίτες (μοναδιαίους Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο myAADE (myaade.gov.gr) έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.
Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως την περασμένη Τρίτη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr έχει τεθεί ξανά σε λειτουργία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στα μέτρα στήριξης για τον σεισμό στην Κρήτη ή την τροποποίηση των ήδη υποβληθεισών αιτήσεων, έως τις 14 Φεβρουαρίου 2022.

Αίτηση ή τροποποίηση (αλλαγή αιτούμενου ποσού ή ανάκληση) της ήδη υποβληθείσας αίτησης, στην πλατφόρμα arogi.gov.gr μπορεί να κατατεθεί:

(α) από επιχειρήσεις για προκαταβολή έναντι επιχορήγησης για τις ζημιές σε εξοπλισμό και μέσα παραγωγής,
(β) από φυσικά πρόσωπα για αποζημίωση οικοσκευής και
(γ) από ιδιοκτήτες κτιρίων για προκαταβολή έναντι στεγαστικής συνδρομής.
Συνεπώς, μπορούν να υποβάλουν αίτηση:
(α) πληγέντες από τον σεισμό, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους εξαιτίας διαδικαστικών ζητημάτων, που αφορούν αλλαγές που έχουν επέλθει στη δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους, λόγω κληρονομικών διευθετήσεων μετά τον σεισμό,
(β) πληγέντες από τον σεισμό, οι οποίοι επιθυμούν να επικαιροποιήσουν ή αναθεωρήσουν (ακόμα και να ανακαλέσουν) την αίτησή τους μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και
(γ) πληγέντες από τον σεισμό, οι οποίοι δεν κατάφεραν να υποβάλουν αίτηση κατά τις δύο φάσεις υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα και επιθυμούν να υποβάλουν, μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε περισσότερα

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις