Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκάθαρες τοποθετήσεις για τη δικαιοσύνη και τα σκάνδαλα, την βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία»

Στην Ολομέλεια της Βουλής και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Αναπτυξιακό νόμο, ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, σχολίασε καταρχήν το θέμα της NOVARTIS και στη συνέχεια τοποθετήθηκε για το περιεχόμενο του:

  1. Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥ 2004-09 ΚΑΙ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ

Για την υπόθεση της Novartis δεν περιμέναμε τις αρχειοθετήσεις για να αποφασίσουμε ότι υπήρξε σκευωρία εις βάρος και των 10 πολιτικών προσώπων, αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό άλλωστε συστήθηκε η προανακριτική και με τις αποφάσεις της Βουλής, εξετάζονται σήμερα από την δικαιοσύνη, τα της σκευωρίας.

Ήταν σκευωρία, όχι μόνο εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων αλλά εναντίον της πολιτικής του νοικοκυρέματος της περιόδου μετά τον εκτροχιασμό της 2004- 2009.

Και αυτό ήταν το μεγάλο πολιτικό ατόπημα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει τα αίτια της κρίσης που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού.

Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής για το σκάνδαλο στο φάρμακο και την σκευωρία, είναι καταγεγραμμένες στις εισηγήσεις μας και τις προτάσεις πορίσματος που έχουμε καταθέσει.

 

  1. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ

Ορισμένοι συνάδελφοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων, θέλησαν να αναφερθούν σε αποτυχίες αναπτυξιακών νόμων επί ΠΑΣΟΚ.

Δεν είπαν όμως κουβέντα, ούτε για την πολιτική στήριξης του ΠΑΣΟΚ στους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους,  ούτε για την δημιουργία της μεσαίας τάξης, που ως κυβερνήσεις  έκαναν και κάνουν πολλά για να την καταστρέψουν, οι μεν του ΣΥΡΙΖΑ με την υπερφορολόγηση και οι δε της ΝΔ με την επιλογή όλα στους μεγάλους, όλα στους ομίλους των ημετέρων.

Εμείς θυμίζουμε την αλήθεια αλλά δεν μένουμε στο παρελθόν.

 

  1. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με την σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική προοδευτική του πρόταση, πρεσβεύει την κοινωνική ευημερία ως αποτέλεσμα της βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη και  με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Το αποτυχημένο  «επιτελικό κράτος» της ΝΔ αδυνατεί να συγκροτήσει και να υλοποιήσει ένα πολυεπίπεδο και απαιτητικό αναπτυξιακό σχέδιο. Η Κυβέρνηση εμμένει σε ένα παρωχημένο μοντέλο με εκθέσεις και λίστες ανάλωσης κονδυλίων, όπως ξεκίνησε να κάνει με το Ταμείο ανάκαμψης και το σχέδιο «Ελλάδα 2.0»

Στον υπό συζήτηση Αναπτυξιακό Νόμο  της Κυβέρνησης, απουσιάζει η Περιφερειακή αλλά και η Περιβαλλοντική διάσταση. Ευνοείται  την μητροπολιτική υπερσυγκέντρωση χωρίς να αυξάνονται τα ποσοστά ενισχύσεων, βάσει του Νέου Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, για τις  Επιχειρήσεις,  που δραστηριοποιούνται σε περιοχές που επλήγησαν από σοβαρές Φυσικές Καταστροφές, όπως η σεισμόπληκτη περιοχή του νομού Ηρακλείου. Αφήνει εκτός 360.000 ατομικές επιχειρήσεις και δε μεριμνά  για τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή με ολοκληρωμένο σχέδιο. Δεν προβλέπει προγράμματα στήριξης για τον αναγκαίο «πράσινο» μετασχηματισμό ώστε να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στην ενέργεια που υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προοπτική και  ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων,

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει μια σειρά από προτάσεις για τη βελτίωση του νόμου από τις οποίες ορισμένες μόνο επιμέρους, έγιναν αποδεκτές, όπως η ένταξη ορισμένων κατηγοριών μικρών επιχειρήσεων στον Τουρισμό και την Αγραδιατροφή, με αποτέλεσμα ο πυρήνας του Νομοσχεδίου να παραμείνει αμετάβλητος.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις