Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης (pics)

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, για την καθιερωμένη τελετή διαβεβαίωσης, όπως προστάζει ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Κρήτης.

Τον κ.κ. Ευγένιο συνόδευαν οι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος κι ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης.

Επίσης στην συνάντηση ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος της Μητρόπολης Ρεθύμνης π. Νικόλαος Νικηφόρος και ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Κρήτης Δ. Μηλαθιανάκης.

Αμέσως μετά την τελετή διαβεβαίωσης, ακολουθεί η έκδοση και δημοσίευση σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης του Προεδρικού Διατάγματος για τον ορισμό του κ.κ. Ευγενίου ως Αρχιεπισκόπου Κρήτης και η τελετή ενθρόνισης το ερχόμενο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Όπως έχει ανακοινωθεί στην τελετή θα παρευρίσκονται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, εντός του ιερού Ναού η είσοδος θα επιτραπεί με προσκλήσεις σε 250 άτομα.

 

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις