Στην ΠτΔ σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος Β'.

Ο νέος προκαθήμενος της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης θα επισκέφτεί στη 1.00 το μεσημέρι το Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο, Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό και Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο, τον Αρχιγραμματέα της Συνόδου Πρόδρομο Ξενάκη και δύο κληρικούς.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα εκτελεί τα αρχιερατικά του καθήκοντα.

Μετά το τέλος της συνάντησης αναμένεται να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει σειρά επισκεψεων και επαφών, η οποία θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 5 Φεβρουαρίου η ενθρόνιση 

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ηρακλείου θα τον υποδεχτεί στην αριστερή πλευρά του αύλειου χώρου του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, και θα τον προσφωνήσει.

Στη συνέχεια, θα γίνει αντιφώνηση από το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και θα μπουν στο ναό όπου θα γίνει μία 20λεπτη τελετή με προσφωνήσεις από Ιεράρχες και τον Περιφερειάρχη.

Στο Ηράκλειο για την τελετή ενθρόνισης αναμένονται 50 πρόσωπα από Ελλάδα και εξωτερικό, δύο αρχιερείς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστρίας και ο μέγας πρωτοσύγκελος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Θεόδωρος Μεϊμάρης, από την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κύπρου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Όρος Σινά ενώ θα παραστούν και αρχιερείς που είναι φίλοι του νέου Αρχιεπισκόπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο Άγιο Μηνά θα εισέλθουν 200 άτομα τα οποία θα έχουν προσωπική πρόσκληση ενώ άγημα του στρατού θα αποδίδει τιμές και η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίζει.

Το «παρών» στην ενθρόνιση θα δώσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νικος Ανδρουλάκης.

Θα ακολουθήσει γεύμα στο ξενοδοχείο “Ατλαντίς” παρουσία 150 ατόμων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρα θα γίνει αρχιερατική λειτουργία στον Άγιο Τίτο και αμέσως μετά ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα συναντήσει και θα συνομιλήσει με πολίτες. Στις 19:30 θα υπάρξει δείπνο στο ” Εν πλω”.

Το πρωί της Κυριακής θα γίνει αρχιερατικό συλλείτουργο και μετά τις 11.00 το πρωί ο κ. Ευγένιος θα δει πάλι πολίτες. Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί γεύμα στη Ρογδιά στο “Ρόδι” ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνει δείπνο στην Αρχιεπισκοπή.

Το πρωί της Δευτέρας ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα λειτουργήσει στο νεκροταφείο Αγίου Κωνσταντίνου και μετά θα κάνει τρισάγιο στον τάφο του Ευγένιου Ψαλιδάκη καθώς συμπίπτει με τα συναπαντήματα του.

Περισσότερες Ειδήσεις