Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής με 156 ψήφους

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

142 «υπέρ» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, «παρών» ψήφισε ο Μπογδάνος.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «έχει τελειώσει πολιτικά, αλλά το χειρότερο είναι ότι ζει στο παράλληλο δικό του σύμπαν».
Με σφοδρή αντιπαράθεση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Το έδαφος για την αντιπαράθεση πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε λειάνει το άγριο επεισόδιο Αδωνη Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στο καφενείο της Βουλής, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό Ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός στην κεντρική του τοποθέτηση χαρακτήρισε «αμήχανη» και «αδιέξοδη» την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτίμησε ότι η χρήση του ισχυρότερου κοινοβουλευτικού όπλου από την αξιωματική αντιπολίτευση φανερώνει το πολιτικό, δημοσκοπικό και εσωκομματικό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα.

«Ο Τσίπρας βλέπει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να φυλλοροούν»

«Με αποκαλέσατε «τελειωμένο» κ. Τσίπρα. Θα πέσετε μέσα όπως τότε που λέγατε ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να κερδίσω εκλογές» τόνισε. Παράλληλα, χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ως μια απέλπιδα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που «φυλλορρούν» προς άλλες πολιτικές δυνάμεις.

«Ακόμα και όταν επιμένετε στο αίτημά σας για εκλογές, δεν είπατε τίποτα για μία εναλλακτική πρόταση. Τι ακριβώς ζητάτε; Ποιος να προκύψει και ποιος να κυβερνήσει; Αυτός που επί 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές δεν τόλμησε να κάνει ένα απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του;» σχολίασε επίσης, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κλείσει εσωκομματικές πληγές. Παράλληλα, άφησε και πάλι έμμεσες αιχμές για τις ανθρώπινες απώλειες στο Μάτι και τη Μάνδρα, λέγοντας ότι η δική του συγγνώμη για όσα έγιναν κατά την πρόσφατη κακοκαιρία δεν έγινε αντιληπτή από αυτούς που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη.

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερες Ειδήσεις