Στον Άρειο Πάγο καταφεύγει ο ένας από τους δράστες της δολοφονίας στο Αντισκάρι

Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει ο ένας εκ των δύο καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Κώστα Προβιδάκη στο Αντισκάρι το Μάρτιο του 2014.

Το Μάρτιο του 2020 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο από κοινού τους τρεις κατηγορούμενους απορρίπτοντας ομόφωνα τα αιτήματα περί χορήγησης ελαφρυντικών και επέβαλε ποινές ισόβιας κάθειρξης στους δύο πρώτους κατηγορούμενους (τότε 39 και 33 ετών αντίστοιχα), ενώ στον 31χρονο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών κατά πλειοψηφία.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το Μάρτιο του 2014 ο άτυχος 51χρονος κώστας Προβιδάκης επέβαινε στο αυτοκίνητό του μαζί με το γιο του. Την ώρα που κινούνταν σε δρόμο στο Αντισκάρι συναντήθηκε με αυτοκίνητο που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Λόγω της στενότητας του δρόμου δεν μπορούσαν και τα δύο οχήματα να περάσουν ταυτόχρονα. Ακολούθησε λογομαχία, με αποτέλεσμα δύο από τους επιβαίνοντες στο άλλο αυτοκίνητο να προακλέσουν φθορές στο όχημα του άτυχου 51χρονου με τις μαγκούρες τους.

Ο γιος του θύματος κατάφερε να διαφύγει και να ζητήσει βοήθεια, ωστόσο στο μεταξύ ο Κώστας Προβιδάκης είχε ξυλοκοπηθεί άγρια και άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο.

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα