Κρήτη: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Ένα μεγάλο μπέρδεμα υπήρξε τις πρώτες πρωινές ώρες σχετικά με το άνοιγμα ή όχι των σχολικών μονάδων για την Παρασκευή 27/1

Έτσι ενώ μαθητές και γονείς γνώριζαν ότι δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα αύριο, τελικά έμαθαν ότι σε κάποιες περιοχές μαθήματα θα γίνουν κανονικά, όπως στον Δήμο Μαλεβιζίου, με εξαίρεση τον Κρουσώνα και το Μάραθος.

Μαθήματα δια ζώσης θα γίνουν αύριο Παρασκευή και σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου, με εξαίρεση την περιοχή της Καρκαδιώτισσας.

Αντιθέτως με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα σε όλο τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Γόρτυνας και Κόφινα. Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου στις Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα εξαιτίας των χιονοπτώσεων των τελευταίων ημερών και με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων και την προστασία των παιδιών και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 28/1. Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την διεξαγωγή των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης.

Mε απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν κλειστές μόνο οι σχολικές μονάδες σε
Βορίζια και Καμάρες, 
καθώς και το Εσπερινό Σχολείο Τυμπακίου. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και στο Δήμο Χερσονήσου.

Αξίζει πάντως να υπογραμμίζουμε ότι και σήμερα υπήρξαν προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, με τους γονείς να διαμαρτύρονται, ενώ ο προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι σε σύνολο 2.706 εκπαιδευτικών, η τηλεκπαίδευση έγινε κανονικά από 2.501 ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν μόνο σε 254.

Περισσότερες Ειδήσεις