"Έρχονται δύσκολες μέρες για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας"
"Έρχονται δύσκολες μέρες για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας"

"Έρχονται δύσκολες μέρες για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας"

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αναφορικά με την κατάσταση του νοσοκομειακού ιδρύματος.

"Κατά τη συνεδρίαση της 23/1/22, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας εξέφρασαν την μεγάλη τους ανησυχία από τις ολοένα αυξανόμενες τοποθετήσεις κυβερνητικών παραγόντων για καταργήσεις τμημάτων και συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, με ιδιαίτερες αναφορές στον Νομό Λασιθίου.

Οι συνταγές αυτές που εκπονούνται σε γραφεία του κέντρου χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας σχετικά με την γεωμορφολογία, την πληθυσμιακή κατανομή και την ειδική οικονομική δραστηριότητα, και μάλιστα χωρίς διάλογο και κοινωνικές συναινέσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Κανείς δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι συνυφασμένο με την επιβίωση αυτού του τόπου. Επικαλούνται την αναβάθμιση και το νοικοκύρεμα του Ε.Σ.Υ. αλλά αυτό που διαφαίνεται είναι η πραγματική τους πρόθεση να ανοίγουν δρόμους προς τη λεγόμενη Σ.Δ.Ι.Τ. και να εξωθούν τους ασθενείς προς τον ιδιωτικό τομέα, στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας τους.

Και δεν είναι τωρινή αυτή η προσπάθεια. Μεθοδεύεται από χρόνια με τις προσπάθειες προοδευτικής υποστελέχωσης και υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και υποβάθμισης του μεγάλου ρόλου και αποστολής αυτού του Νοσοκομείου. Χρόνια τώρα αφήνουν να διαρρέει η φημολογία ότι το Νοσοκομείο κλείνει. Χρόνια τώρα δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας για γιατρούς και προσωπικό καθιστώντας το Νοσοκομείο καθόλου ελκυστικό για την στελέχωση του. Χρόνια τώρα εξωθούν τους ασθενείς προς άλλα Νοσοκομεία του κέντρου ή στις ιδιωτικές κλινικές. Αγνοούν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που σε πολλούς τομείς κάνουν το Νοσοκομείο μας πρωτοπόρο. Θέλουν να μην υπάρχει!

Γι’ αυτό καλούμε για άλλη μια φορά τον κόσμο σε εγρήγορση και ετοιμότητα. ΈΣΟ ΈΤΟΙΜΟΣ!! Έρχονται δύσκολες μέρες.

Αν θέλουν πραγματική αναβάθμιση και νοικοκύρεμα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, έχουμε προτάσεις. Ας κοπιάσουν για διάλογο. Θα είναι για το καλό όλων. Εμείς το επιζητούμε.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Μαμαντόπουλος

Η Γραμματέας
Μαρία Χρυσού"

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις