ASKOMET ΑΦΟΙ ΑΣΚΟΞΥΛΑΚΗ Α.Ε
Αρνί με σιουφιχτά και στάκα – Η απόλυτη κρητική συνταγή της γιορτής και της αγάπης

Αρνί με σιουφιχτά και στάκα – Η απόλυτη κρητική συνταγή της γιορτής και της αγάπης

Απλό αλλά γεμάτο νοστιμιά, το παραδοσιακό αυτό φαγητό ενώνει παράδοση, γεύση και την αληθινή ψυχή της κρητικής κουζίνας

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της Κρήτης, τα σιουφιχτά σερβίρονται με βραστό αρνί, στάκα και τριμμένο ανθότυρο.

Ένα πιάτο απλό αλλά πλούσιο σε γεύση, που συνδυάζει την παράδοση με την αυθεντικότητα της κρητικής διατροφής.

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί, σε μερίδες (μαζί και μερικά παϊδάκια)
  • 1½ λίτρο νερό (περίπου)
  • 500 γρ. σιουφιχτά μακαρόνια (του εμπορίου ή σπιτικά)
  • ½ φλιτζάνι στάκα (προαιρετικά)
  • Ανθότυρο ξερό, τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1:

Βράζετε το αρνί σε νερό με αλάτι και πιπέρι για περίπου 40–60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Το αφαιρείτε από την κατσαρόλα, το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι και το κρατάτε ζεστό.

Βήμα 2:

Σουρώνετε τον ζωμό και συμπληρώνετε νερό, ώστε να έχετε περίπου 1½ λίτρο ζωμό στην κατσαρόλα.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα σιουφιχτά και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τον ζωμό.

Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά το βράσιμο.

Βήμα 3:

Σερβίρετε τα σιουφιχτά ζεστά, περιχύνοντάς τα με λιωμένη στάκα και πασπαλίζοντας με τριμμένο ανθότυρο.

Δίπλα τους τοποθετείτε μια μερίδα αρνί ή λίγα παϊδάκια.

Tips

Αν το αρνί έχει πολύ λίπος, μπορείτε να παραλείψετε τη στάκα για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

Μπορείτε να βράσετε τα σιουφιχτά σε σκέτο νερό και να τα σερβίρετε με λιωμένη στάκα και τυρί, συνοδεύοντας με ψητά παϊδάκια αντί για βραστά.

Τα σιουφιχτά είναι από τα πιο γνωστά χειροποίητα ζυμαρικά της Κρήτης, φτιαγμένα με το χέρι λίγο πριν το μαγείρεμα.

 

cantina.protothema.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Μαγειρική - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις