Στο πλευρό των πληγέντων οι Αρχές του Ηρακλείου
Στο πλευρό των πληγέντων οι Αρχές του Ηρακλείου

Στο πλευρό των πληγέντων οι Αρχές του Ηρακλείου

Στο πλευρό των πληγέντων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι Αρχές της Κρήτης δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους αλλά και την πρόθεσή τους να βοηθήσουν ο κάθε ένας από την πλευρά του με όποιο τρόπο μπορούν.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης δίπλα στους πληγέντες του σεισμού

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης από την πρώτη στιγμή δήλωσε τη συμπαράστασή του στους πληγέντες από το σεισμό που έπληξε το Αρκαλοχώρι.

Ειδικότερα, σε μήνυμά του αναφέρει:

«Θέλω να εκφράσω την βαθύτατη θλίψη μου για τον άδικο χαμό, του αγαπητού φίλου, αδερφού και συντοπίτη Ιάκωβου Τσαγκαράκη που βρήκε τραγικό θάνατο των ώρα του καταστροφικού σεισμού. Εύχομαι στην οικογένεια του, θερμά συλλυπητήρια και δύναμη.

Περιοδεύσαμε στα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό και πραγματικά οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, όπως και σε χωριά του Δήμου Αρχάνων Αστερουσίων.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει έμπρακτα να στηρίξει με κάθε τρόπο τους πληγέντες, λαμβάνοντας άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ανακούφισής τους.
Πρέπει αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών, να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών, να αποδοθούν άμεσα τα πρώτα έξοδα στις οικογένειες των οποίων οι κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές και να αποκατασταθούν οι καταστροφές σε υποδομές.

Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο, παρά τις επισημάνσεις των ειδικών εδώ και τρεις μήνες περίπου, ειδικά στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου να μην έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας.

Ευχόμαστε περαστικά στους τραυματίες του σεισμού και να βρεθούν πάλι γρήγορα κοντά στις οικογένειες τους.

Η σκέψη όλων είναι στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτές τις ώρες».

Στο Αρκαλοχώρι ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης

Εσπευσμένα έφτασε στον Αρκαλοχώρι από την Αθήνα όπου βρισκόταν ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Ηρακλείου, Γιώργος Λογιάδης.

«Η περιοχή είναι σαν να έχει βομβαρδιστεί, ο κόσμος είναι φοβισμένος και απογοητευμένος. Έχει δει το βιός του να καταρρέει. Η περιοχή έπρεπε ήδη να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, πριν γίνει ο φονικός σεισμός», σημείωσε ο κ. Λογιάδης.

«Πρέπει άμεσα να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής και να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για την καταγραφή αλλά και την αποζημίωση χωρίς γραφειοκρατία όλων των ζημιών. Να υπάρχει μέριμνα για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι αλλά και ψυχολογική υποστήριξη», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ιάκωβου Τζαγκαράκη που έχασε τη ζωή του σήμερα και ευχήθηκε περαστικά στους τραυματίες.

Αλ. Μαρκογιαννάκης:Η προστασία των πολιτών σε τέτοιες κρίσιμες ώρες είναι το υπέρτατο καθήκον όλων μας

Ο Εγκέλαδος χτύπησε σήμερα το νησί μας, προκαλώντας πέρα από τις σημαντικές υλικές ζημιές και τον θάνατο ενός άτυχου συμπολίτη μας. Η σκέψη μας αυτές τις στιγμές είναι με τους οικείους του, στους οποίους εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Τώρα είναι πλέον η ώρα της προσοχής και της προφύλαξης από τους μετασεισμούς, καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές που καθιστούν μη κατοικήσιμα και επικίνδυνα πολλά σπίτια. Οι κάτοικοι πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμοδίων και να παραμείνουν σε ανοιχτούς ασφαλείς χώρους και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη συνδρομή της Πολιτείας για τη φιλοξενία τους.

Την επόμενη ημέρα θα έρθει η ώρα της καταγραφής ζημιών και της γρήγορης αποκατάστασης με τη βοήθεια και τη συνδρομή Αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους. Από την πρώτη στιγμή  είμαι σε συνεχή επαφή τόσο με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη όσο και με τον δήμαρχο Μινώα -Πεδιάδας. Η προστασία των πολιτών σε τέτοιες κρίσιμες ώρες είναι το υπέρτατο καθήκον όλων μας και για αυτό κρινόμαστε.

Γ. Κουράκης: Καλούμε την πολιτεία να εξαντλήσει όλα τα μέσα και όλες τις δυνατότητές άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων

Με αφορμή τα έκτακτα σημερινά γεγονότα, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρακολουθούμε την δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και των όμορων Δήμων αλλά και γενικότερα στο Νομό Ηρακλείου, από τον ισχυρό σεισμό των 6 ρίχτερ και την επίσης ισχυρή μετασεισμική ακολουθία που τον διαδέχθηκε.

Επικοινωνήσαμε ήδη με τους Δημάρχους Μινώα Πεδιάδος Μαν. Φραγκάκη, Βιάννου Μην. Σταυρακάκη. Χερσονήσου Γιαν. Σέγκο, Αρχανών – Αστερουσίων Μ. Κοκκοσάλη, και άλλους φορείς όπου ενημερωθήκαμε και ενημερωνόμαστε συνεχώς για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στις περιοχές τους.

Καταρχήν θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συμπολίτη μας που έχασε τη ζωή του κάτω από τα ερείπια και παράλληλα εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, η Αυτοδιοίκηση στέκεται στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις. Ως ΠΕΔ Κρήτης, καλούμε την πολιτεία να εξαντλήσει όλα τα μέσα και όλες τις δυνατότητές άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τον σεισμό. Αναμένουμε και απαιτούμε ταχύτατες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, αλλά και την υλοποίηση των προτάσεις που ως ΠΕΔ Κρήτης έχουμε υποβάλλει εγκαίρως σχετικά με την πολιτική προστασία, τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και τον σχεδιασμό για την διαχείριση κρίσεων.

Όπως έχουμε τονίσει στις προτάσεις μας, η αντισεισμική θωράκιση σχολικών συγκροτημάτων και λοιπών υποδομών αποτελεί κρίσιμο θέμα και μέλημα μας, ιδιαίτερα για τις σεισμογενείς περιοχές».

Π. Σημανδηράκης: Ο Δήμος Χανίων είναι εδώ για να συνδράμει τις πληγείσες περιοχές

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε δήλωσή του σχετικά με τη μεγάλη σεισμική δόνηση που έπληξε τον Νομό Ηρακλείου και έγινε αισθητή σε όλο το νησί, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πρώτα και κύρια θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια εκ μέρους του Δήμου Χανίων, στην οικογένεια του άτυχου συνανθρώπου μας που έχασε τη ζωή του, με τόσο τραγικό τρόπο. Παράλληλα, εύχομαι καλή ανάρρωση στους τραυματίες και ταχεία αποκατάσταση στις φθορές που προκάλεσε ο Εγκέλαδος, κυρίως στην ενδοχώρα της Π.Ε. Ηρακλείου.

Ο Δήμος Χανίων είναι εδώ για να συνδράμει τις πληγείσες περιοχές, ενώ είμαστε σε διαρκή επικοινωνία τόσο με την Περιφέρεια Κρήτης, όσο και με τους κατά τόπους δήμους για οποιαδήποτε στήριξη χρειαστούν.

Όσον αφορά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων των Χανίων, υπήρξε μία σύσταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ώστε να αποτυπωθούν όποιες ζημιές τυχόν προκλήθηκαν από τον σεισμό στα σχολικά κτίρια. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα απολύτως πρόβλημα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων και από αύριο η λειτουργία τους συνεχίζεται κανονικά».

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις