Συνεχίστηκε ο χορός των Ρίχτερ το βράδυ στο Ηράκλειο (pics)
Συνεχίστηκε ο χορός των Ρίχτερ το βράδυ στο Ηράκλειο (pics)

Συνεχίστηκε ο χορός των Ρίχτερ το βράδυ στο Ηράκλειο (pics)

Σε σκηνές αλλά και σε πάρκα και πλατείες πέρασαν το βράδυ

Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για τους κατοίκους του Αρλαλοχωρίου αλλά και όλου του νομού Ηρακλείου, καθώς στη διάρκειά της σημειώθηκαν 11 μετασεισμοί, οι δύο από αυτούς αρκετά ισχυροί.

Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε στις 11.00 το βράδυ όπου σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ 24 χιλιόμετρα βοριοδυτικά της Άρβης με εστιακό βάθος 13,6 χιλιόμετρα, στην ίδια περιοχή όπου σημειώθηκε ο πρωινός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ.

Μία ώρα περίπου αργότερα σημειώθηκε εκ νέου νέα ισχυρή σεισμική δόνηση ιδίου μεγέθους με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βοριοδυτικά της Άρβης και εστιακό βάθος 14 ,5 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν έντεκα σεισμικές δονήσεις μεγέθους 2.9 Ρίχτερ, 3.3 Ρίχτερ, 3.4 Ρίχτερ, 2.7 Ρίχτερ, 3.5 Ρίχτερ, 3.5 Ρίχτερ, 2.6 Ρίχτερ, 1.9 Ρίχτερ, 2.4  Ρίχτερ, 2.9 Ρίχτερ.

Από νωρίς το απόγευμα ο στρατός ξεκίνησε να στήνει σκηνές, τριάντα στον αριθμό, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν 2.500 άτομα προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι, των οποίων τα σπίτια έπαθαν ζημιά. Σύμφωνα με πληροφορίες 300 άτομα διανυκτέρευσαν σε αυτές.

Σήμερα αναμένονται και άλλες σκηνές από τον Ερυθρό Σταυρό.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, «με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των συναρμόδιων φορέων, λειτουργούν ήδη χώροι φιλοξενίας, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες προσωρινής στέγασης των κατοίκων».

Αξίζει να αναφέρουμε ωστόσο καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να περάσουν τη νύχτα στα σπίτια του, καθώς φοβήθηκαν μήπως εκμεταλλευτούν την απουσία τους επιτείδειοι και κάνουν «πλιάτσικο» στα σπίτια.

Ωστόσο, η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν πολύ ισχυρή, καθώς με Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ελήφθησαν από την πρώτη στιγμή, αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου διαθέτει ανά 8ωρο, 24 περιπολίες με 46 αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα – Πεδιάδας, ενώ στους λοιπούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου,  διατίθενται επιπλέον, ανά 8ωρο, 22 περιπολίες με 44 αστυνομικούς.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης των κατοίκων».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις