Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι μετά τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη
Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι μετά τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη

Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι μετά τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:15 το πρωΐ της Δευτέρας στην Κρήτη – Ένας νεκρός άνδρας στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, μετά την κατάρρευση ναού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νεκρός ανασύρθηκε μέσα από τη συντρίμμια ενός ναού ένας εργάτης ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες στο σημείο. Ο τρούλος του ναού κατέρρευσε και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ το οποίο ανέσυρε νεκρό τον άνδρα.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, aκόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος ενώ σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν τουλάχιστον εννέα τραυματίες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ένταση του σεισμού ήταν 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Άρβης στο νότιο Ηράκλειο ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι μετά τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση είναι εντάσεως 6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός ήταν ισχυρότατος, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν αναφερθεί ζημιές, κυρίως σε παλαιά κτίρια, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και στα χωριά Αγιές Παρασκιές, Πατσίδερο, Θραψανό, Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό ενώ κατολίσθηση έχει σημειωθεί στον Προφήτη Ηλία, κλείνοντας τον δρόμο προς το χωριό.

Λόγω και της ώρας που σημειώθηκε ο σεισμός, εκατοντάδες πολίτες έχουν βγει στους δρόμους και στις πλατείες, ενώ έχουν διακοπεί και τα μαθήματα στα σχολεία, με τους μαθητές να βρίσκονται, στις περισσότερες των περιπτώσεων, εκτός κτιρίων. Σύμφωνα με τελευταία δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου, τα σχολεία έχουν εκκενωθεί ενώ οι γονείς έχουν κληθεί να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη, στην περιοχή έπεσαν σπίτια, δύο εκκλησίες κατέρρευσαν στύλοι της ΔΕΗ έχουν υποχωρήσει ενώ υπάρχουν ζημιές σε καταστήματα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα