Ο Δήμος Χερσονήσου απέκτησε απινιδωτές
Ο Δήμος Χερσονήσου απέκτησε απινιδωτές

Ο Δήμος Χερσονήσου απέκτησε απινιδωτές

Η εθελοντική προσφορά αποτελεί πολύτιμο αγαθό στις σύγχρονες κοινωνίες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο επιχειρηματίας, Κ. Πλευράκης προχώρησε στην προσφορά δύο απινιδωτών στον Δήμο Χερσονήσου.

Οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές θα τοποθετηθούν στο δημοτικό κατάστημα της Χερσονήσου και στο δημαρχείο Γουρνών ενώ θα ακολουθήσει η εκπαίδευση των υπαλλήλων από κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Χαιρετίζοντας την χειρονομία προσφοράς από τον κ. Πλευράκη, τους απινιδωτές παρέλαβε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, παρουσία του αντιδημάρχου Μανόλη Καλαιτζάκη.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου δήλωσε: «Ευχαριστώ τον κ. Κώστα Πλευράκη για την προσφορά του. Χορηγίες που είναι προς όφελος του Δήμου Χερσονήσου και των δημοτών είναι πάντα ευπρόσδεκτες και τις χαιρετίζουμε».

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο αρρυθμιολογικό πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης (χορήγηση ρεύματος), τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Σήμερα, οι απινιδωτές δεν είναι περίπλοκες και δύσχρηστες συσκευές που μόνο επαγγελματίες υγείας με εκτεταμένη εκπαίδευση μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Η χρήση τους, με την κατάλληλη εκπαίδευση, μπορεί να σώσει ζωές και τα τελευταία χρόνια η τοποθέτηση απινιδωτών δεν περιορίζεται μόνο στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων.

Ο Δήμος Χερσονήσου απέκτησε απινιδωτές

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις