Κορωνοϊός: 18 τμήματα παραμένουν κλειστά στην Κρήτη
Κορωνοϊός: 18 τμήματα παραμένουν κλειστά στην Κρήτη

Κορωνοϊός: 18 τμήματα παραμένουν κλειστά στην Κρήτη

Την αναστολή σχολικών τμημάτων φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κρήτη, καθώς ξεπέρασαν το 50% συν 1, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, 18 τμήματα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση παραμένουν κλειστά στην Κρήτη, εκ των οποίων 4 στο Ηράκλειο, 8 στα Χανιά, 4 στο Ρέθυμνο και 2 στο Λασίθι, καθώς τα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα ολοένα και αυξάνονται.

Την ίδια ώρα τα τμήματα που υπολειτουργούν καθώς υπάρχουν κρούσματα και πολλά από τα παιδιά δεν παρακολουθούν υπό το φόβο να κολλήσουν φαίνεται πως είναι πολλαπλάσια. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός πως μόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Ρεθύμνου εντοπίστηκαν να νοσούν 85 μαθητές σε 59 τμήματα, καθώς και τρεις εκπαιδευτικοί. Όταν η κοινωνία όλη νοσεί είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα υποφέρει και η εκπαιδευτικοί κοινότητα λένε γονείς και εκπαιδευτικοί που ζητούν να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας.

Στο Ηράκλειο κλειστό και σήμερα παραμένει τμήμα στο Νηπιαγωγείο Προφήτη Ηλία και τμήμα στο Δημοτικό σχολείο Σκαλανίου. Τα εν λόγω τμήματα αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Στα Χανιά, όσον αφορά τη πρωτοβάθμια, δεν λειτουργεί τμήμα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και αναμένεται οι μαθητές να επιστρέψουν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου. Κλειστό είναι και τμήμα του Δημοτικού σχολείου Σκινές – Φουρνές που αναμένεται να ανοίξει ξανά για δια ζώσης μάθημα τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Στην δευτεροβάθμια των Χανίων, σε αναστολή τίθεται τμήμα από το Μουσικό σχολείο Θερίσσου και τμήμα από το γυμνάσιο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά. Ένα τμήμα ακόμα έκλεισε και στο λύκειο Βουκολιών, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις