Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: «Ανεβαίνει» η διασπορά στην Κρήτη
Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: «Ανεβαίνει» η διασπορά στην Κρήτη

Κορωνοϊός – Εξαδάκτυλος: «Ανεβαίνει» η διασπορά στην Κρήτη

ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ 2023

Μετά τη δήλωση του Γκίκα Μαγιορκίνη, μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ότι σε τρεις μήνες μπορεί να ξανακολλήσουν όσοι νόσησαν από Covid, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε ότι είναι «προβληματικό που η Omicron δεν έχει εκτοπίσει τη Δέλτα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1, είπε ότι τα «νοσοκομεία είναι πολύ πιεσμένα καθώς δεν αποσυμπιέστηκαν καθόλου από τους ασθενείς με μετάλλαξη Δέλτα».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στις ΜΕΘ καταγράφεται τις τελευταίες 15 μέρες μια μικρή αύξηση κατά 10%, ενώ η Θεσσαλονίκη είναι από τις περιοχές με τον μεγαλύτερο φόρτο όσον αφορά στην εικόνα του Συστήματος Υγείας.

Την ίδια ώρα, όπως υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος, σε επίπεδο διασποράς «ανεβαίνουν» περιοχές όπως η Κρήτη και τις επόμενες μέρες θα φανεί αν εξέλιξη αυτή θα αποτυπωθεί και στις νοσηλείες.

Ερωτηθείς για τα υψηλά επίπεδα στα οποία παραμένουν οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας, υπογράμμισε πως η εικόνα θα ήταν διαφορετική αν τα ποσοστά εμβολιασμού ήταν υψηλότερα στους άνω των 50.

Ο κ. Εξαδάκτυλος δεν είπε πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση θανάτων και διασωληνωμένων, λέγοντας χαρακτηριστικά το εξής: «θα δούμε σε μερικές εβδομάδες πώς θα εξελιχθεί η μετάλλαξη Omicron».

Πρόσθεσε πως «είναι προβληματικό που η Omicron δεν έχει εκτοπίσει τη Δέλτα», ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι ζητούν καθυστερημένα ιατρική βοήθεια νομίζοντας πως η νέα μετάλλαξη προκαλεί ήπια νόσηση. «Δεν είναι γρίπη ή συνάχι», προειδοποίησε ο κ. Εξαδάκτυλος. Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αν δεν υπήρχαν τα μέτρα η διασπορά θα ήταν ανεξέλεγκτη και η κατάσταση πολύ χειρότερη.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις