Realtors Kreta
Realtors Kreta

Σαντορίνη: Βρήκαν σκαλοπάτια από λάβα στην Καλντέρα -Νέα σενάρια για τη χαμένη Ατλαντίδα 

Απαντήσεις για τη μινωική έκρηξη που έγινε πριν από χιλιάδες χρόνια και -ίσως- για τη χαμένη Ατλαντίδα προσπαθούν να δώσουν έρευνες στην Καλντέρα της Σαντορίνης, σύμφωνα με την ηφαιστειολόγο Εύη Νομικού.

Οπως εξηγεί στην ΕΡΤ η κυρία Νομικού, η οποία ήταν εν πλω προς Σάμο, είναι ένας πανέμορφος μύθος που «όλοι θα θέλαμε να το πιστέψουμε. Βασικά έχουμε βρει κάποια ευρήματα, κάποια σκαλοπάτια τα οποία είναι από λάβα στις ανατολικές πλευρές της Θηρασιάς, το μικρό νησί μέσα στην Καλντέρα και προσπαθούμε να καταλάβουμε αν αυτά τα σκαλοπάτια είναι από ηφαιστειακή προέλευση, όχι από ανθρώπινη παρέμβαση, δηλαδή είναι από τη φύση».

Και όπως αναφέρει στη συνέχεια, αν είναι από ανθρώπους, τότε «πάει να πει ότι μέσα στην Καλντέρα υπήρχε ένα παλιό λιμάνι το οποίο συνδέεται με τη μεγάλη έκρηξη τη Μινωική που έγινε πριν 3.600 χρόνια».

Μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι η χαμένη Ατλαντίδα;

Ερωτηθείσα για το αν μπορεί να αποδειχθεί αν είναι η χαμένη Ατλαντίδα, εξηγεί, σύμφωνα με το iefimerida.gr, πως «θέλει πολλή έρευνα. Η Μινωική έκρηξη είναι από τις μεγαλύτερες εκρήξεις. Δηλαδή αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στη Λα Πάλμα, δεν είναι τίποτα μπροστά στη μεγάλη έκρηξη που έγινε πριν 3.600 χρόνια η οποία πραγματικά κατέστρεψε οτιδήποτε ήταν πάνω στο νησί της Σαντορίνης».

Και κατέληξε στο ότι «χρειάζονται πάρα πολλές αποδείξεις για να συνδέσουμε τη χαμένη Ατλαντίδα με το ηφαίστειο της Σαντορίνης», επισημαίνοντας πως θα απαιτήσει χρόνο, χαρακτηρίζοντας το νησί ένα «γεωλογικό μουσείο, ένα ανοιχτό φυσικό εργαστήριο».

Μάλιστα, ανέφερε πως τον Δεκέμβριο του 2022 με τον Φεβρουάριο του 2023, θα έρθει το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου με σκοπό να κάνει υποθαλάσσιες ερευνητικές γεωτρήσεις μέσα και έξω από την Καλντέρα, «όχι για να βρούμε τη χαμένη Ατλαντίδα αλλά για να κατανοήσουμε τη δυναμική της Μινωικής έκρηξης».

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις