Realtors Kreta
Realtors Kreta

Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60: Οι διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ

Διευκρινίσεις για την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ το οποίο επιβάλλεται από σήμερα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών έδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιλής, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα εκδίδει και βεβαιώνει σε μηνιαία βάση, τα διοικητικά πρόστιμα σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους και παρά τη σχετική υποχρέωσή τους, δε θα έχουν εμβολιαστεί έως την 16η ημέρα κάθε μήνα.

Η βεβαίωση γίνεται από την ΑΑΔΕ μετά την παραλαβή του καταλόγου υπόχρεων εμβολιασμού από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την περαιτέρω εξαίρεση από τον κατάλογο αυτό των προσώπων που στο μητρώο της ΑΑΔΕ εμφανίζονται ως φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται μέσω του myaade.gr Για την πρώτη φορά θα γίνει έως το τέλος Ιανουαρίου ενώ οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Παράλληλα, οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να κάνουν αιτιολογημένη ένσταση, με χρήση των κωδικών taxis.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις