Την Τρίτη η συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου
Την Τρίτη η συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου

Την Τρίτη η συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει δια ζώσης στη 1.00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με την υπ΄αριθ.πρωτ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/182/οικ.17896/20-9-2021 (ΑΔΑ:9ΝΙΖ46ΜΤΛ6-ΑΚ6) 61η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, (Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό των επτά ατόμων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων), προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης 

1. Αναμορφώσεις Προϋπολογισμού έτους 2021 για τη λογιστική τακτοποίηση και τον συμψηφισμό των οφειλών μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και ΔΕΥΑΗ.

2. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2021 βάσει αιτήματος της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων

3. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2021 βάσει αιτήματος του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού

4. Αναμορφώσεις Προϋπολογισμού έτους 2021 για τη Μελέτη ανέγερσης αποτεφρωτηρίου, την Ανάπτυξη θεματικών διαδρομών στην Ενδοχώρα, την Λειτουργία 3ης Γραμμής mini bus με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και την κάλυψη εκτάκτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του Covid – 19 και τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος C-IZEBs-Ανάκληση της υπ΄ αριθ.807/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

5. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων έτους 2020, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου.

6. Αίτημα έγκρισης της με αριθ.105/2021 απόφασης καθορισμού διδάκτρων του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου και του Παραρτήματος αυτού, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου, για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

7. Άσκηση αίτησης αναιρέσεως κατά της με αριθμό 731/2021 απόφασης του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

8. Έγκριση της μελέτης και κατάρτιση των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων για «Εργασίες επισκευής και συντήρησης εξοπλισμού Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Δήμου Ηρακλείου» με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής, συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 126.417,94 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

9. Έγκριση ανάθεσης άγονου τμήματος ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Επισκευή & Συντήρηση Εξοπλισμού Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Δ. Ηρακλείου», εκτιμώμενης αξίας 10.600,00 € χωρίς ΦΠΑ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Ν.4412/2016.

10. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την υπηρεσία με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ» έγκριση του τρόπου διενέργειας, της μελέτης και διαμόρφωσης των όρων της διακήρυξης.

11. Καθορισμός όρων απευθείας ανάθεσης του έργου «Αποκαταστάσεις φερόντων στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα στο Δημοτικό κτίριο της οδού Ανδρόγεω 2», προϋπολογιζόμενης αξίας 59.979,40€ πλέον ΦΠΑ 24% και έγκριση της συνταχθείσας μελέτης.

12. Επικύρωση πρακτικού της αρμόδιας Επιτροπής Διενέργειας Διαπραγμάτευσης για την «Προμήθεια-τοποθέτηση πλεξιγκλάς με αφορμή των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη κατά της διασποράς του Covid-19 σε χώρους εργασίας όπου λειτουργούν Υπηρεσίες του Δήμου (απόφαση 770/2021 Οικονομικής Επιτροπής)».

13. Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής και αξιολόγησης-βαθμολόγησης τεχνικών προσφορών του διαγωνισμού μελέτης με τίτλο «Μελέτη βελτίωσης προσβασιμότητας στην εκτός των τειχών περιοχή».

14. Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής και οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού του έργου με τίτλο «Ενίσχυση κτιρίου πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας».
15. Επικύρωση πρακτικών που αφορούν στην διενέργεια και αξιολόγηση του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την προμήθεια «Εργασία συντήρησης αρδευτικών δικτύων ΚΧ πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου».

16. Έγκριση 4ου πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την κατακύρωση της σύμβασης του έργου: «Κατασκευή παιδικής χαράς στην Τ.Κ. Βενεράτου» Δήμου Ηρακλείου.

17. Έγκριση 3ου πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την «Προμήθεια υλικών σήμανσης Δήμου Ηρακλείου» και ανάκληση της με αριθ.671/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σε συμμόρφωση με την αριθ.1442,1443/2021 απόφαση της ΑΕΠΠ.

18. Επικύρωση των ακόλουθων πρακτικών που αφορούν στη «Διενέργεια και αξιολόγηση διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την Προμήθεια Υγειονομικού και Φαρμακευτικού Υλικού, Υλικά Φαρμακείου για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου» :
• Πρακτικό αποσφράγισης ελέγχου δικαιολογητικών και αξιολόγησης τεχνικών προσφορών με αρ.πρωτ.63874/2021
• Πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης οικονομικών προσφορών με αρ.πρωτ.91181/2021

19. Έγκριση 1ου πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής και αξιολόγησης τεχνικών προσφορών και 2ου πρακτικού αξιολόγησης οικονομικών προσφορών για την προμήθεια με τίτλο «Επισκευή και προμήθεια ανταλλακτικών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων γεωτρήσεων άρδευσης».

20. Λήψη απόφασης συμμόρφωσης με την υπ΄αρ.46/2021 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων για την υπηρεσία με τίτλο «Υδρογεωτεχνική Μελέτη και μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας για την έγκριση μείωσης της απόστασης της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης της πολεοδομικής ενότητας «Κάτω Κατσαμπάς – Μετόχι Παπά Τίτου – Παγκρήτιο» από το ενεργό Νέο Κοιμητήριο του Δήμου Ηρακλείου.

21. Έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Αρδευτικό έργο Αυγενικής Β’ φάση-Ανάκληση της αριθ.852/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής».

22. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

23. Έγκριση του 4ου και τακτοποιητικού ΑΠΕ της Κύριας Σύμβασης και της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης αξίας <15% της Αρχικής Σύμβασης του έργου με τίτλο : «Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Πάρκου Γεωργιάδη».

24. Έγκριση του 1ου (Τακτοποιητικού) ΑΠΕ της ΣΣΕ του έργου «Συντήρηση και επισκευή δικτύων άρδευσης» που αφορά την υπ΄αριθμ.πρωτ.67460/2020 σύμβαση.

25. Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού (Τακτοποιητικού) Πίνακα για το έργο με τίτλο «Ανακατασκευή παιδικής χαράς στη συμβολή των οδών Ικάρου και Κανάρη».

26. Τροποποίηση – 4η παράταση της διάρκειας της σύμβασης και του συμβατικού χρόνου παράδοσης των υπηρεσιών για την σύμβαση παροχής γενικών υπηρεσιών «Ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής και συνδέσεις 4G» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με Ακρωνύμιο «ECORouTs» (5031339) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Συνεργασίας Ιnterreg V-A «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020».27.

Παράταση σύμβασης «Προμήθειας και τοποθέτησης απινιδωτών στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης για την ανάπτυξη δικτύου απινιδωτών στο Δήμο Ηρακλείου.

28. Έγκριση χορήγησης παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Αποκατάσταση Γέφυρας Μπαλτά».

29. Έγκριση παράτασης της υπηρεσίας με τίτλο: «Υπηρεσίες υποστήριξης της μετάβασης του Δήμου Ηρακλείου προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες των πολιτών».

30. Χορήγηση 2ης παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου «Ανάπλαση – Βιοκλιματική Αναβάθμιση οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου».

31. Τροποποίηση και 4η παράταση της διάρκειας της σύμβασης «Προμήθεια και εγκατάσταση ειδών για την λειτουργία συστήματος τηλεματικής» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με Ακρωνύμιο ¨ECORouTs¨(5031339) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014 -2020».

32. Παράταση της σύμβασης παροχής υπηρεσίας στάθμευσης δημοτών Ηρακλείου.

33. Έγκριση 2ου Συγκριτικού Πίνακα (Σ.Π) της μελέτης «Μελέτη γεωλογικής Καταλληλότητας, συμπλήρωση κτηματογραφικής αποτύπωσης και αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πολεοδομικής ενότητας «Καμίνια» Δήμου Ηρακλείου».

34. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση – Διαρρύθμιση 1ου Λυκείου Ηρακλείου ¨ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ¨ προσθήκη κατ’ επέκταση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου».

35. Έγκριση μετακίνησης του Αντιδημάρχου κ. Αναστασάκη Ιωάννη στην Αθήνα από 19-09-2021 έως 21-09-2021.

36. Εξειδίκευση πίστωσης για τον ΚΑ 00-6822.001 με τίτλο «Προσαυξήσεις ασφαλιστικών ταμείων χρήσης» ποσού 54,93 ευρώ.

37. Εξειδίκευση πίστωσης για τον ΚΑ 15-6481.001 με τίτλο «Δαπάνες για την περίθαλψη ενδεών».

38. Εξειδίκευση πίστωσης για την προμήθεια τραπεζών από την πληρωμή αποδοχών προσωπικού του Δήμου 2021.

39. Έγκριση καταβολής προστίμων εκπροθέσμου ελέγχου ΚΤΕΟ των οχημάτων του Δήμου μας έτους 2021.

40. Ορισμός υπολόγου για την έγκριση έκδοσης εντάλματος προπληρωμής για την παραλλαγή του δικτύου της ΔΕΗ ΑΕ (μετατόπιση στύλου ηλεκτρικού ρεύματος) στην Κοινότητα Πετροκεφάλου.

41. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής και παρακολούθησης συμβάσεως παροχής υπηρεσίας για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αειφόρου Κινητικότητας του Δήμου Ηρακλείου.

42. Τροποποίηση της με αριθμό 257/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής – Αντικατάσταση μέλους επιτροπής παραλαβής δημοσίων συμβάσεων που ορίστηκε με την υπ’ αριθμ.257/2021 (ΑΔΑ: ΨΛΜΔΩ0Ο-ΒΩ5) απόφαση στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία "Πράσινων" – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» με Ακρωνύμιο “ECORouTs” (5031339) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020», λόγω μετάταξής του.

43. Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής και παρακολούθησης συμβάσεων παροχής υπηρεσιών του Τμήματος Κυκλοφορίας & Συγκοινωνιών .

44. Έγκριση της συγκρότησης επιτροπής παραλαβής του έργου με τίτλου «Ανακατασκευή παιδικής χαράς στη συμβολή των οδών Ικάρου και Κανάρη».

45. Επικύρωση πρακτικού διαγωνισμού για τη διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης «Δημιουργία Κοινωνικού Εστιατορίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Αποφευκτέα και Μη τροφικά Υπολείμματα: Μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης για αστικές περιοχές, A2UFOOD», Δήμου Ηρακλείου, η οποία απέβη άγονη και διεξαγωγή νέας διαδικασίας για το ανωτέρω έργο.

46. Αποδοχή δωρεάς της εταιρίας «Ντρουγκφάρμπεν Ελλάς ΑΕ» για την πραγματοποίηση τοιχογραφίας στον Καράβολα.

47. Καθορισμός τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό για την καταβολή αποζημίωσης για ρυμοτομούμενο τμήμα οικοπέδου ιδιοκτησίας του Σπυριδάκη Νικολάου του Γεωργίου εμβαδού 24,66 στο Ο.Τ.1373 της περιοχής «Ατσαλένιο» του Δήμου Ηρακλείου για την δημιουργία δρόμου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις