Παγωτό ρακόμελο & ανθότυρο με μέλι – Αυθεντικές γεύσεις Κρήτης στην Αθήνα

Αυθεντικές γεύσεις της Κρήτης σε… παγωτό έχει φέρει στο Περιστέρι ο Γιάννης Νύκταρης, ιδιοκτήτης εργαστηρίου παγωτού.
«Προσπαθούμε να αναδείξουμε την ελληνική πρώτη ύλη γιατί πιστεύω ότι είναι με διαφορά η καλύτερη στον κόσμο. Μας αρέσει να δουλεύουμε με φυσικές πρώτες ύλες χωρίς πρόσθετα, με έμφαση στην Κρήτη».
Όπως λέει ο ίδιος:
«Προσπαθούμε να δημιουργούμε πράγματα που εγώ προσωπικά τα έχω μάθει στην καθημερινότητά μου και να τα κάνω σε παγωτό. Έχουμε ανθότυρο με μέλι, έχουμε παγωτό ρακόμελο, παγωτό κανέλα με σταφίδες Κρήτης ποτισμένες με ρακή».
«Ό,τι κάθε περιοχή έχει να μας προσφέρει καλό, το ψάχνουμε και το φέρνουμε», συμπληρώνει.
«Ο κόσμος ανταποκρίνεται, έχει κριτήριο», λέει ο κ. Νύκταρης, ο οποίος παρά το κόστος, προσπαθεί να διατηρεί τις τιμές του χαμηλά.
«Στην αγορά τα πράγματα δεν είναι πολύ ευοίωνα, κάθε τιμολόγιο έρχεται με αυξημένες τιμές, μιλάμε για ράλι ανατιμήσεων».
«Δεν μπορούμε να απορροφήσουμε όλες τις αυξήσεις», καταλήγει.

