Τζόκοβιτς: Είναι οριστικό, έχασε και πρέπει να φύγει από την Αυστραλία

Τζόκοβιτς out. Ομόφωνα οι τρεις δικαστές αποφάσισαν την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Σέρβος τενίστας πρέπει άμεσα να φύγει από την Αυστραλία. Θα πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα.

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε την προσπάθειά του να ανατρέψει την απόφαση του Ομοσπονδιακού Υπουργού μετανάστευσης Αλεξ Χοκ για απέλασή του, όπως ανακοίνωσε ο ανώτατος δικαστής του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, Τζίμς Άλσοπ. Η απόφαση ήταν ομόφωνη (οι λόγοι θα γίνουν γνωστοί σε άλλη ημερομηνία), όπως ακούστηκε από τα χείλη του δικαστή, με τον «Τζόκερ» να πρέπει να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα με τα οποία επιβαρύνθηκε η Κυβέρνηση της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγει από την Αυστραλία και μένει να δούμε πλέον αν δεν θα επιστρέψει στην χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια (αυτό προκύπτει από το νόμο) – ωστόσο, όπως εξήγησε στο Gazzetta ο νομικός από το Σίδνεϊ Κρις Κιντής υπάρχει το παράθυρο να πάρει ειδική βίζα και να δούμε τον Νόλε στο επόμενο Australian Open.

Για περίπου 5,5 ώρες οι δικηγόροι των δύο πλευρών αγόρευαν σχετικά με την θέση τους και τους λόγους που (η πλευρά Τζόκοβιτς) προχώρησε σε έφεση, με το δικαστήριο να διακόπτει και να αποφασίζει να συνεχίσει με ορισμένα σημεία της υπόθεσης από το απόγευμα (τοπική ώρα). Τελικά, η οριστική απόφαση και το τέλος στο σίριαλ δόθηκε λίγο πριν τις 9.00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Τζόκοβιτς: «Σέβομαι την απόφαση, θα συνεργαστώ με τις Αρχές και φεύγω απογοητευμένος»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είδε το δικαστήριο να αποφασίζει την απέλασή του και να μην εξετάζει το αίτημά του για έλεγχο της απόφασης του Αλεξ Χοκ να ακυρώσει τη βίζα του.

Ο ίδιος δηλώνει απογοητευμένος κι έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές για να φύγει από τη χώρα.

Δήλωση του Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την ήττα του στο δικαστήριο και την απόφαση για την απέλασή του:

«Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης του Δικαστηρίου. Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια πέρα ​​από αυτό. Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστικό έλεγχο της απόφασης του Υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open.

 

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις